Saņemts vēl viens pabalsta pieteikums par apšaudi Jēkabpilī

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Iekšlietu ministrija saņēmusi kādas personas iesniegumu par vienreizējā pabalsta piešķiršanu saistībā ar Jēkabpils apšaudē bojāgājušā policista Andra Znotiņa nāvi, trešdien vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma". Iekšlietu ministrija par to, kā rīkoties tālāk, lems pēc tiesas sprieduma.

Šī persona vērsusies tiesā ar prasību konstatēt faktu, ka viņa dzīvojusi kopā ar Znotiņu un viņiem bijusi kopīga saimniecība.

Znotiņa draudzene Dace Vītola vaicāta, vai vērsusies tiesā ar prasību, no komentāriem atturējusies.

Jau vēstīts, ka vasaras sākumā valdība atlika 50 tūkstošu latu pabalsta izmaksu Jēkabpils apšaudē bojā gājušā policista Andra Znotiņa tantei Mirdzai Znotiņai. Tieslietu ministrs Aigars Štokenbergs ("Vienotība") toreiz to pamatoja ar faktu, ka vēl nav beidzies termiņš mantojuma tiesību pieteikšanai.

Vēstīts arī, ka apšaudē spēļu zālē Jēkabpilī 25.janvāra rītā gāja bojā policijas darbinieks, divi policisti tika ievainoti, no tiem viens smagi. Atklājās, ka četri no uzbrucējiem ir bijuši policijas darbinieki ‒ Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars darbojušies specvienības "Alfa" sastāvā, bet brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais ir civilpersona Staņislavs Babelis.

Laupīšanas laikā tika nogalināts policijas kapteinis Andris Znotiņš, kad policijas ekipāžas aizšķērsoja ceļu spēļu zāles aplaupītājiem.

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likumu bojāgājušais Valsts policijas darbinieks tiek apbedīts par valsts budžeta līdzekļiem, un to neatraidāmajiem mantiniekiem izmaksā 50 tūkstošu latu vienreizēju pabalstu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu