Zatlers: Tauta šodien jūtas kā darba devējs

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

"Tauta šodien nevis formāli, bet pa īstam jūtas kā darba devējs," pēc nobalsošanas referendumā par Saeimas atlaišanu Natālijas Draudziņas ģimnāzijas vēlēšanu iecirknī Rīgā žurnālistiem sacīja bijušais Valsts prezidents Valdis Zatlers.

"Piedaloties referendumā, cilvēks iegūst pašapziņu, ka ir lēmuma pieņēmējs," sacīja Zatlers.

Viņš skaidroja, ka šoreiz var atklāt, ka referendumā ir balsojis par Saeimas atlaišanu, jo tā ir konsekventa rīcība saistībā ar paša 28.maijā izdoto rīkojumu par Saeimas atlaišanu.

Zatlers norādīja, ka līdz ar tautas nobalsošanu politiķiem jāmācās saprast, ka viņi par savu rīcību ir atbildīgi katru dienu, nevis tikai reizi četros gados. Esot jāņem vērā, ka politiskā atbildība daudzreiz var būt efektīvāka par tiesisko atbildību.

Kā ziņots, šodien no plkst.7 līdz plkst.22 notiek tautas nobalsošana par 10.Saeimas atlaišanu.

Referenduma pirmajā stundā Vidzemē nobalsojuši 1,62% no balsstiesīgajiem, Zemgalē - 1,49%, Kurzemē - 1,45%, Rīgā - 1,22%, savukārt viszemākā aktivitāte bijusi Latgalē, kur referenduma norises pirmajā stundā nobalsojuši 1,01% no visiem balsstiesīgajiem iedzīvotājiem.

Referenduma jautājums ir: "Vai jūs esat par 10.Saeimas atlaišanu?" Balsošanas biļetenā ir divas iespējamās atbildes - "par" un "pret". Lai nobalsotu, jāievelk "+" (plusiņš) iepretim izvēlētajai atbildei.

Referendumu ierosināja iepriekšējais prezidents Valdis Zatlers, savu lēmumu pamatojot ar vēlmi cīnīties pret oligarhu varu Latvijā. Zatlers par parlamenta atlaišanas rosināšanu paziņoja pāris dienas pirms prezidenta vēlēšanām, kad arvien mazinājās viņa iespējas tikt pārvēlētam augstajā amatā, tādējādi saņemot kritiku, ka viņš rīkojies savtīgi un šādi bruģējis ceļu ieiešanai politikā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu