Bērziņš apsveic britu monarhus ar troņmantinieka piedzimšanu (5)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts prezidents Andris Bērziņš Latvijas tautas vārdā nosūtījis apsveikumu Lielbritānijas karaliskajai ģimenei saistībā ar Kembridžas prinča nākšanu pasaulē.

Valsts prezidents apsveikumā norāda: "Jaunas dzīvības ienākšana pasaulē ir īpašs notikums. Apsveicu visu Lielbritānijas karalisko ģimeni, bet jo īpaši jaunos vecākus.

Novēlu mazajam princim veselību un dzīves gudrību!

Lai viņu visas dzīves garumā apvij tuvo cilvēku un Lielbritānijas tautas mīlestība!»

Jau rakstīts, ka saskaņā ar Kensingtonas pils oficiālo paziņojumu, kas tika izplatīts četras stundas pēc bērna piedzimšanas, Lielbritānijas prinča Viljama sievai Ketrīnai pirmdien piedzimis dēls.

Mazulis nācis pasaulē pulksten 16.24 (18.24 pēc Latvijas laika) un sver astoņas mārciņas un trīs unces (3,8 kilogramus). Paziņojumā teikts, ka "Viņas karaliskā augstība un viņas bērns jūtas labi un nakti pavadīs slimnīcā".

Vēsti par nākamā troņmantnieka pirmā bērna piedzimšanu pie Bakingemas pils sveica daudzi cilvēki, kas tur ir sapulcējušies. Saskaņā ar tradīciju pie Bekingemas pils tika novietots pie apzeltīta statīva piestiprināts paziņojums par nākamā monarha nākšanu pasaulē.

Bērna vārds vēl nav zināms, taču viņam būs tituls Kembridžas princis.

Prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas pirmdzimtā nākšana pasaulē Londonā tiks atzīmēta ar 62 zalvju šāvieniem no Londonas torņa un gaismu šovu pār Temzas upi. Šī mazuļa piedzimšanai par godu Londonas panorāmas rats tiks izgaismots Lielbritānijas karoga krāsās sarkanā, baltā un zilā.

Viljama un Ketrīnas bērns troņmantnieku rindā ir trešais neatkarīgi no dzimuma.

Lielbritānijas karaliene Viljama vecmāmiņa Elizabete II ir izdevusi rīkojumu, ka "visiem Velsas prinča [Čārlza] vecākā dēla bērniem pienākas karaliskās augstības stils, tituls un cieņa, ko sniedz prinča vai princeses tituls pirms viņu kristītā vārda".

Princis Viljams, kurš ir nākamais rindā uz Lielbritānijas troni pēc sava tēva prinča Čārlza, un Ketrīna Midltone apprecējās 2011.gada aprīlī.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu