Valoda kļūst par sekmīgāko eksporta preci

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Tilde, Baltijas vadošais valodu tehnoloģiju uzņēmums, saņem labākā Latvijas eksporta zīmola balvu, Financenet informēja sabiedrības Tilde mārketinga un pārdošanas grupas vadītāja Linda Saulīte.

«Ja ko darām, tad izcili, jo citādi jau nav vērts pūlēties,» – šie vārdi, ko apbalvošanas ceremonijā teica bijusī Latvijas Republikas Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, ir arī Tildes darbības vadmotīvs. Piešķirtā balva ir atzinība par panākumiem, ko Tilde guvusi, eksportējot valodas tehnoloģiju risinājumus, tulkošanas un lokalizācijas pakalpojumus. Tilde pēdējā gada laikā eksporta apjomu ir kāpinājusi par 21%. Pašlaik eksporta ieņēmumi veido 40% no uzņēmuma apgrozījuma un pārsniedz 1 milj. latu.

Tilde balvu saņēma The Red Jackets svinīgajā apbalvošanas ceremonijā, kas 1. jūlijā notika Rīgā, Dzelzceļa muzejā. 25 labākie Latvijas eksportējošie uzņēmumi šajā pasākumā tika apbalvoti ar titulu The Red Jackets un sarkanām žaketēm, kas apliecina šo uzņēmumu izcilību, gūstot panākumus eksportēšanā.

Projekta līdzautore un zīmola The Red Jackets radītāja Inese Apse-Apsīte teica: «The Red Jackets ir stāsts par iedvesmu. Sarkanās žaketes ir rosinājums stāstīt Latvijas stāstu, meklējot to unikālo, kas piemīt šai zemei — tās dabai, cilvēkiem, vēsturei, kultūrai, biznesam, idejām. Tieši iedvesma un vēlme radīt paliekošus stāstus, unikāla pieredze pasaules mērogā ir iemesls, kāpēc Tildei nu pieder The Red Jackets tituls.»

Saņemtā atzinība nostiprina Latvijas līderību valodu tehnoloģiju jaunievedumu jomā. Tilde ir vadošais tehnoloģiju lokalizācijas uzņēmums Baltijā, kas nodrošina tulkošanas un tekstu apstrādes iespējas dažādās valodās.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu