Lukašenko gatavs slēgt Baltkrievijas robežas

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko piektdien paziņoja, ka ekonomiskās katastrofas gadījumā ir gatavs aizvērt valsts robežas.

"Ja vispār būs katastrofa, mēs vispār aizvērsim robežas un importā pirksim tikai to, ko mums vajag," preses konferencē Minskā paziņoja Lukašenko.

"Taču apģērbties un pie kā paēst mums ir," piebilda Lukašenko.

Tik tālu nenonākšot

Turklāt viņš pauda pārliecību, ka līdz ekonomiskajai katastrofai Baltkrievija nenonāks. "Daži mēneši - un mēs iziesim no šīs situācijas," sacīja Lukašenko.

Baltkrievijas finansiālā situācija saasinājās šā gada sākumā, kad valsts budžets vairs nevarēja izturēt Baltkrievijas sociālās politikas un prezidenta Lukašenko pirms pagājušā gada decembra prezidenta vēlēšanām doto solījumu spiedienu.

Pasliktinājās situācija valsts tekošajā kontā, bet ažiotāža ap valūtu negatīvi ietekmēja valsts valūtas rezervju apjomu.

Galu galā Baltkrievijas varas iestādes bija spiestas īstenot virkni pasākumu, kas paredzēti valūtas kursa stabilizēšanai.

23.maijā Baltkrievijas Nacionālā banka paziņoja par Baltkrievijas valūtas - rubeļa - oficiālu devalvāciju vairāk nekā 50% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu