«Latvijas Gāze» plāno dividendēs izmaksāt 19,95 miljonus latu (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gāzes apgādes uzņēmums AS «Latvijas Gāze» plāno no pērnās peļņas dividendēs izmaksāt 19,95 miljonus latu, liecina uzņēmuma akcionāru sapulces lēmumprojekti, kas iesniegti biržā «NASDAQ OMX Riga».

Kārtējā akcionāru sapulce notiks 5.jūlijā, kad akcionāri apstiprinās «Latvijas Gāzes» 2012.gada tīro peļņu 22 941 560 latus, no kā sadalei nepieejamā peļņas daļa ir 1 590 168 lati.

Sadalāmā pērnās peļņas daļa ir 21 351 392 lati. No šīs summas 19,95 miljonus latu jeb 50 santīmus par katru akciju plānots izmaksāt akcionāriem dividendēs, nosakot par dividenžu aprēķina datumu šā gada 22.jūliju un par dividenžu maksājuma datumu - 25.jūliju.

Savukārt 1 401 392 latus paredzēts iekļaut «Latvijas Gāzes» statūtos paredzētajos fondos (rezervēs).

Akcionāri arī ievēlēs padomi un noteiks atlīdzību padomes locekļiem.

Ievērojot padomes locekļu Pētera Klingenbergera un Andreasa Raua iesniegumus par padomes locekļa amata atstāšanu, no «Latvijas Gāzes» padomes locekļa amata plānots atbrīvot Kirilu Seļezņovu, Jeļenu Karpeļu, Aleksandru Krasņenkovu, Vladu Rusakovu, Juri Savicki, Igoru Nazarovu, Uvi Fipu, Mario Nullmeieru un Matiasu Kolenbahu.

Pēc tam plānots padomes locekļa amatā uz trīs gadiem ievēlēt Seļezņovu, Karpeļu, Savicki, Rusakovu, Fipu, Nullmeieru, Kolenbahu, kā arī Nikolaju Dubiku, Jeļenu Mihailovu, Ahimu Zaulu un Raineru Linku.

Akcionāru sapulces lēmumprojekts paredz noteikt padomes locekļiem ikmēneša atlīdzību par viņu darbu «Latvijas Gāzes» padomē līdzšinējā apmērā.

Akcionāri lems par vienreizējas piemaksas par 2012.gada darba rezultātiem izmaksu padomes priekšsēdētājam septiņu ikmēneša atlīdzību apmērā, padomes priekšsēdētāja vietniekiem sešu ikmēneša atlīdzību apmērā, padomes locekļiem piecu ikmēneša atlīdzību apmērā proporcionāli viņu nostrādātajam laikam «Latvijas Gāzes» padomē.

Ievērojot padomes locekļu Klingenbergera, Raua, Nazarova un Krasņenkova būtisko personīgo ieguldījumu «Latvijas Gāzes» darbības pilnveidošanā un saistībā ar viņu atkāpšanos no padomes locekļu amata, papildu piemaksai par 2012.gada darba rezultātiem tiek rosināts izmaksāt vienreizēju piemaksu padomes locekļiem Nazarovam un Krasņenkovam piecu ikmēneša atlīdzību apmērā un padomes locekļiem Klingenbergeram un Rauam vienas ikmēneša atlīdzības apmērā.

Akcionāru sapulcē plānots ievēlēt SIA «PricewaterhouseCoopers» par «Latvijas Gāzes» 2013.gada pārskata, ziņojuma, grāmatvedības un finansiāli saimnieciskās darbības revidentu, nosakot atlīdzību saskaņā ar slēgtajā cenu aptaujā saņemto konfidenciālo piedāvājumu.

Kā ziņots, «Latvijas Gāzes» akcionāru sapulce paredzēta 5.jūlijā Rīgā, Kuģu ielā 24, viesnīcā «Radisson BLU Daugava Hotel». Akcionāru sapulces sākums - plkst.9.

«Latvijas Gāze» 2012.gadā lietotājiem piegādāja 1 464,1 miljonu kubikmetru dabasgāzes, kas ir par 6,2% mazāk nekā 2011.gadā, liecina kompānijas auditētais 2012.gada finanšu pārskats. Dabasgāzes tirdzniecības apjomu samazinājums saistīts ar āra gaisa temperatūras atšķirībām, kā arī ar siltumapgādes uzņēmumu investīcijām atjaunojamo energoresursu izmantošanā un daļēju fosilā kurināmā aizstāšanu ar šķeldu, norāda kompānija.

«Latvijas Gāze» pagājušo gadu noslēgusi ar 22,9 miljonu latu peļņu, kas ir par 15,8% mazāka nekā 2011.gadā, kad tā bija 27,2 miljoni latu.

Pērn 12 mēnešos patērētājiem pārdota dabasgāze un sniegti pakalpojumi par 427,4 miljoniem latu, kas ir par 21% vairāk nekā 2011.gadā.

Neto apgrozījuma struktūras izmaiņas saistītas ar dabasgāzes realizācijas apjoma un dabasgāzes tirdzniecības cenas izmaiņām, kā arī ar Inčukalna pazemes gāzes krātuves izmantošanas efektivitātes paaugstināšanu.

Lielākais «Latvijas Gāzes» akcionārs ir Vācijas «E.ON Ruhrgas International GmbH», kurai pieder 47,2% akciju, 34% pieder Krievijas kompānijai «Gazprom», bet 16% - SIA «Itera Latvija».

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu