Lukašenko aizliedz bez viņa ziņas strauji paaugstināt cenas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko trešdien ekonomikas jautājumiem veltītā sanāksmē paziņoja, ka būtiska cenu celšana valstī var notikt tikai ar viņa ziņu, vēsta tīmekļa medijs "Telegraf".

"Attiecībā uz cenām - es kategoriski aizliedzu jebkādu kustību augstāk par 3%-5% bez manas ziņas," sacīja prezidents.

Cenu veidošanās jomā veikt asas kustības ir "pilnīgi nepieļaujami", sanāksmes dalībniekiem sacīja Lukašenko. "Var tikai uz leju, uz augšu - nedrīkst!"

Cenas paaugstināt vajadzējis pakāpeniski, lai cilvēki pie tā spēj pierast, skaidroja prezidents.

"Bet kas gan īstenībā notiek? Vienā vakarā jūs pacēlāt degvielas cenas par veseliem 30%. Ja cena būtu jāceļ tikai degvielai vien, to vēl varētu saprast. Bet tā ir vesela "buķete", cenas pieauga visam," konstatēja Lukašenko.

Vienlaikus viņš arī pauda cerību, ka līdz 2012.gada 1.janvārim situācija valūtas tirgū būs stabilizējusies.

Baltkrievijas finansiālā situācija saasinājās šā gada sākumā, kad valsts budžets vairs nevarēja izturēt Baltkrievijas sociālās politikas un prezidenta Aleksandra Lukašenko pirms pagājušā gada decembra prezidenta vēlēšanām doto solījumu spiedienu.

Pasliktinājās situācija valsts tekošajā kontā, bet ažiotāža ap valūtu negatīvi ietekmēja valsts valūtas rezervju apjomu.

Galu galā Baltkrievijas varas iestādes bija spiestas īstenot virkni pasākumu, kas paredzēti valūtas kursa stabilizēšanai.

23.maijā Baltkrievijas Nacionālā banka paziņoja par Baltkrievijas valūtas - rubeļa - oficiālu devalvāciju vairāk nekā 50% apmērā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu