Metalurgu varētu pārņemt krievi. Tas esot labi (251)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Par finanšu grūtībās nonākušo uzņēmumu «Liepājas metalurgs» (LM) interesējas vairāki investori no Krievijas. Liepājas mērs Uldis Sesks uzskata, ka tas ir pozitīvs signāls.

Viņš sarunā ar portālu TVNET pauda viedokli - tas, ka par LM interesējas investori no Krievijas metalurģijas nozares, ir pozitīvs signāls.

Labi, ka par mūsu uzņēmumu ir interese kompānijām, kas darbojas sarežģītajā metalurģijas segmentā. Tas ļauj domāt, ka investoriem varētu būt lielāka izpratne par LM problēmām, it sevišķi patlaban, kad Eiropā pārdzīvo metalurģijas un būvniecības krīzi.

«Krievijas puses investoru interese par LM ir daudz loģiskāka nekā tad, ja par uzņēmumu interesētos kāda kompānija no Spānijas, Vācijas vai citas Eiropas valsts.»

Ja par LM investoru kļūtu kāds uzņēmums no Eiropas, būtu lielākas bažas, ka

kompāniju varētu nopirkt, iekonservēt un nedarbināt, lai mazinātu konkurenci nozarē.

Krievijas puses investoriem, pēc Seska teiktā, ir mazāk iemeslu tā darīt.

Tādējādi Liepājas mēram neesot bažu, ka LM varētu nonākt Krievijas investoru rokās. «Drīzāk ar cerību skatos uz šīm sarunām.»

Taču patlaban viņam ir bažas par esošo uzņēmuma akcionāru rīcību. Esot pienācis pēdējais brīdis, lai viņi vienotos par kompānijas glābšanu.

Portāls TVNET jau ziņojis par LM finanšu grūtībām, kuru risināšanā iesaistījusies arī pašvaldība un valsts.

Komentāri (251)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu