Bin Ladens pēcnāves vēstījumā slavē "arābu pavasari"

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nogalinātais teroristiskās organizācijas "Al Qaeda" līderis Osama bin Ladens pirmsnāves audiovēstījumā slavē arābu valstīs notiekošās revolūcijas. Bin Ladens uzskata šo par vēsturisku brīdi, kurš tautām būtu jāizmanto, lai gāztu negribētos režīmus.

Audioieraksts publicēts ar "Al Qaeda" saistītās interneta vietnēs. Tiek apgalvots, ka ieraksts tapis neilgi pirms viņa nāves.

12 minūtes garajā uzrunā aizsaulē aizgājušais bin Ladens daudz runā par revolūcijām Tunisijā un Ēģiptē.

"Es domāju, ka pārmaiņu vējš, ar Allaha atļauju, pārvējos visu musulmaņu pasauli.

Jūsu priekšā ir svarīgas krustceles un liela un reta vēsturiska iespēja sacelties un atbrīvot sevi no verdzības valdnieku iegribām, cilvēku radītiem likumiem un Rietumu dominances," teica bin Ladens.

"Tāpēc ko gan jūs gaidāt? Glābiet sevi un savus bērnus, jo iespēja ir klāt."

Arābu pavasaris jeb protestu un revolūciju vilnis, kas patlaban pārņēmis vairākas arābu valstis, rada neskaidrību par daudzu valstu nākotni. Kamēr Rietumi cer, ka veco režīmu gāšana novedīs pie demokrātiskām pārmaiņām, organizācija "Al Qaeda" gaida islāmiskā likuma stiprināšanos šajās valstīs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu