Beļģu uzņēmums "Puratos" nopērk "Pure Food"

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Privātam kapitālam piederošais Beļģijas uzņēmums "Puratos" nopircis augļu un ogu piedevu ražotāju "Pure Food", apliecināja uzņēmuma īpašnieks Aivars Žimants.

""Puratos" šodien paziņojis par 100% "Pure Food" uzņēmuma iegādi. Investīcijas apliecina Beļģijas uzņēmuma ambīciju augt Skandināvijas, Austrumeiropas un Centrāleiropas tirgos," sacīja Žimants.

"Šī ir fantastiska uzņēmuma iespēja turpināt savu attīstību jau daudz globālākā līmenī, kā tas ir bijis līdz šim. Ja patlaban "Pure Food" ir izteikts līderis starp līdzīgiem uzņēmumiem Baltijas jūras reģionā, tagad ir iespēja kļūt par vienu no pasaulē vadošajiem uzņēmumiem. Tuvākajos gados jaunie īpašnieki paredzējuši turpināt investīcijas, attīstot uzņēmumu un saglabājot visas esošās darba vietas. Tas patiesībā bija priekšnosacījums, lai šis darījums vispār notiktu," sacīja Žimants.

Savukārt "Puratos" Skandināvijas reģiona direktors Saimons Pēls norādīja, ka "Pure Food" iegāde ļaušot "Puratos" attīstīt biznesu industriālās maizes cepšanas un konditorejas tirgu attīstībai.

"Tiks stiprinātas uzņēmuma pozīcijas mazo konditoreju un supermārketu ceptuvēs. Mūsu klienti pastāvīgi meklē jaunas, inovatīvas iespējas konditorejas produktu ražošanai, un "Pure Food" ražotie produkti papildinās mūsu piedāvāto produktu klāstu," sacīja Pēls, uzsverot, ka augstu novērtē "Pure Food" darbinieku profesionālo zināšanu līmeni un visa līdzšinējā vadības un darbinieku komanda turpināšot darbu jaunā īpašnieka uzņēmumā.

"Puratos" ir starptautiska uzņēmumu grupa, kas gatavo izejvielas maizes ražotāju, konditorejas un šokolādes industrijas uzņēmumiem. 2010.gadā uzņēmums strādāja ar 1,1 miljardu eiro jeb 770 miljonu latu apgrozījumu. "Puratos" ir pārstāvēts vairāk nekā 100 pasaules valstīs, uzņēmumā darbojas vairāk 56 ražošanas rūpnīcas un strādā vairāk nekā 5000 darbinieki. Uzņēmuma centrālais birojs atrodas Briselē, Beļģijā.

Kā ziņots, vakar, 26.aprīlī, mainoties kapitāldaļu sadalījumam, "Pure Food" pilnībā nonāca Aivara Žimanta un Pētera Žimanta īpašumā, liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" informācija. A.Žimants ieguvis 92,02% akciju, savukārt viņa dēls P.Žimants - 7,98% uzņēmuma akciju. Savas akcijas Žimantiem pārdevuši līdzšinējie akcionāri Juris Rībens (0,67%), Andrejs Lazdiņš (0,59%) un Ilva Pļaviņa (0,08%).

Otrdien uz "Nozare.lv" jautājumu, vai izmaiņas uzņēmumā saistītas ar iespējamo "Pure Food" pārdošanu līdzīga profila beļģu uzņēmumam, Aivars Žimants atbildēja izvairīgi.

"Tas, kas patlaban notiek ap šo tēmu, ir kaut kāds ārprāts. Darbiniekiem sapulcē esmu šo to teicis, bet mans teiktais ir sagrozīts," iepriekš sacīja Žimants, komentējot izmaiņas uzņēmuma akciju sadalījumā un baumas par iespējamo "Pure Food" pārdošanu beļģiem.

"Pure Food" pamatnodarbošanās ir augļu un ogu piedevu ražošana piena pārstrādes un konditorijas produktu ražošanas uzņēmumiem.

"Pure Food" ražo 85% industriālās produkcijas, bet 15% produkcijas tiek ražoti ikdienas patēriņiem. "Pure Food" ievārījumi Latvijas tirgū aizņem 55% tirgus, vairāk nekā 60% produkcijas eksportējot uz Krieviju, Lietuvu, Igauniju, Skandināvijas valstīm, Apvienotajiem Arābu Emirātiem un citām valstīm. Kopš 2009.gada uzņēmums tirgū piedāvā vairāku veidu kečupus, tomātu mērces, zupas un sīrupus.

"Pure Food" 2009.gada apgrozījums bija 11 miljoni latu, kas ir par 5% vairāk nekā 2008.gadā.

Uzņēmuma peļņa 2009.gadā bija 401 000 latu.

2010.gada darbības rezultātus "Pure Food" vēl nav publiskojis.

Savukārt "Pure Chocolate" dibināta 2007.gadā. "Pure Chocolate" produkciju eksportē uz Franciju, Beļģiju, Spāniju, Nīderlandi, Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Uzņēmuma īpašnieki ir Pēteris Žimants (28,35% kapitāldaļu), Aivars Žimants (27,55%), Sandra Peimane (21,31%), Agris Štrodahs (19,90%), Ainārs Bērziņš (2,79%), Liene Tomsone (0,10%).

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu