Jordānijā sāk tiesāt Muhameda karikatūras autoru

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jordānijas tiesa pirmdien par zaimošanu sākusi aizmuguriski tiesāt dāņu mākslinieku Kurtu Vestergordu, kurš ir autors musulmaņu pasaulē sašutumu izraisījušajai pravieša Muhameda karikatūrai.

"Tiesa Ammānā šodien sāka aizmuguriski tiesāt tos, kuri aizskāruši pravieti, ieskaitot Vestergordu un Dānijas avīzes, kuras publicēja viņa aizskarošo karikatūru," paziņoja lietu ierosinājušo vietējo žurnālistu un aktīvistu advokāts Tariks Havamde. "Tiesnesis Natirs Šehade tiesu atlicis līdz 8.maijam, lai uzklausītu lieciniekus."

Tiesa 14.aprīlī Vestergordu izsauca uz tiesu, apsūdzot viņu "zaimošanas noziegumā" par viņa 2008.gada karikatūru, kurā pravietis attēlots ar bumbu turbānā.

Tajā gadā Jordānijas prokurors izsauca Vestergordu uz nopratināšanu, kad 30 neatkarīgi laikraksti, mājaslapas un radiostacijas viņu iesūdzēja tiesā par karikatūru, kuru publicēja vismaz 17 Dānijas avīzes un kas izraisīja vardarbīgus protestus daudzās musulmaņu valstīs, tostarp Jordānija.

Vestergords piektdien paziņoja, ka "neko nav dzirdējis par šo tiesu un neesmu par to informēts. Jebkurā gadījumā, man nav nodoma doties uz turieni, pat ja mani prasīs. Es nevēlos riskēt iepazīties ar Jordānijas cietumiem, kas būtu elle".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu