Jemenas prezidents piekrīt atkāpties

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jemenas prezidents Ali Abdulla Salehs piekritis atkāpties no amata saskaņā ar Persijas līča valstu sadarbības padomes piedāvāto krīzes risinājuma plānu.

Jemenas vadošā Vispārējā tautas kongresa partija piekritusi Persijas līča valstu piedāvātajam plānam.

Saskaņā ar sešu Persijas līča arābu valstu apvienības piedāvāto risinājumu, Jemenā paredzēts izveidot nacionālās vienotības valdību, kurā 50% veidotu valdošā partija, 40% pārstāvniecība būtu garantēta opozīcijai, bet 10% - citām partijām.

Pēc jaunās valdības izveidošanas Salehs 30 dienu laikā nodos varu viceprezidentam apmaiņā pret imunitāti no tiesvedības.

Salehs pie varas Jemenā atrodas no 1978.gada.

Kopš janvāra Jemenu pārņēmuši protesti, iedzīvotājiem pieprasot prezidentu atkāpšanos. Protestos nogalināti jau vairāk nekā 130 cilvēki.

Ja Salehs patiešām aizies no prezidenta amatu, Jemena kļūs par trešo Ziemeļāfrikas valsti, kas gāzusi savu ilggadīgo valsts vadītāju.

Pakļaujoties iedzīvotāju protestiem, janvārī bija spiests atkāpties ilggadējais Tunisijas prezidents Zine el Abidins ben Ali un Ēģiptes prezidents Hosni Mubaraks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu