Par retu Apple-1 datoru maksās brangu naudu (23)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Vācu izsoļu nams Breker pārdošanā maija beigās izliks vienu no sešiem vēl strādājošajiem Apple-1 datoriem. Plānots, ka to izdosies pārdot par 261 000 līdz 392 000 dolāru.

Apple-1 datorkomplektā, ko izsolīs 25.maijā, ietilpst oriģinālā lietošanas instrukcija, kā arī Apple līdzdibinātāja Stīva Džobsa parakstīta vēstule, raksta Appleinsider.com.

Izsoļu nams Sotheby's lēš, ka visā pasaulē vēl ir saglabājušies tikai 50 no sākotnēji saražotajiem Apple-1 datoriem. No tiem darba kārtībā vēl ir tikai seši.

Vēstulē, kas adresēta pirmajam šā datora īpašniekam Fredam Hetfīldam un kuru parakstījis Džobss, aizsaulē aizgājušais tehnoloģiju guru piedāvājis šo Apple-1 apmainīt pret Apple II 4K mātesplati, vēl piemaksājot 400 dolārus. Kad Apple-1 plate tika ieviesta 1976.gadā, tās cena bija 666,66 dolāri.

Konkrēto Apple-1 datoru par pievilcīgu objektu potenciālajiem pircējiem varētu padarīt arī Apple otra līdzdibinātāja Stīva Vozņaka zīme mātes plates aizmugurē – Woz.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu