Ņem, ko daba dod, jeb ārstējies ar vizbulītēm un lakaci! (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com

Pašlaik jādzer bērzu sula tik, cik var. Sulu laikā jāvāc arī bērzu pumpuri, kas atvieglo trofisko čūlu ārstēšanu (tējkarote drogu uz glāzi ūdens, vāra 10 minūtes). Arī izžāvēti lipīgie papeļu pumpuri saglabā jauko aromātu un izdala daudz fitoncīdu, tos izmanto saaukstēšanās slimību profilaksē. Ēdamkaroti pumpuru aplej ar karstu ūdeni, vāra uz lēnas uguns un ieelpo tvaikus. Novārījumu dzer pa trešdaļai glāzes trīs reizes dienā pirms ēšanas. Novārījumu uzziežot, samazinās pinnes.

Zilās vizbulītes

Nežāvētas zilās vizbulītes ir indīgas,

bet izžāvētas un aplietas ar degvīnu - palīdz pret hronisku bronhītu

(15 pilienu uz cukura graudiņa). Vāc ziedēšanas laikā ar visām jaunajām lapiņām. Var vārīt tēju – divas tējkarotes drogu aplej ar karstu ūdeni, tur siltā vietā sešas stundas. Lieto pa trešdaļglāzei trīs reizes dienā 10 – 15 minūtes pirms ēšanas.

Meža lazda sekmīgi palīdz

ārstēt paplašinātas vēnas un priekšdziedzera iekaisumu.

Mizas vāc no īkšķa resnuma stumbriem, ar nazīti nokasot un kārtīgi izžāvējot. Vienu ēdamkaroti mizu aplej ar divām glāzēm karsta ūdens un tur karstumā 6 – 8 stundas. Raksta autore praktizējusi šādi: mizas vakarā ieber termosā un aplej ar karstu ūdeni, no rīta nokāš, lieto trīs reizes dienā. Tēja ir sarkanīga, garšīga, smaržo pēc riekstiem. Pēc divu mēnešu cītīgas lietošanas uzlabojas organisma vispārējais stāvoklis – mazinās rīta tūskas, normalizējas asinsrite, pazūd asinsvadu zirneklīši, cilvēks kļūst mundrāks, jaunāks. Tikai jāārstējas ilgi un cītīgi.

Vērtīgais lakacis

Mitrās palienēs un pļavās aug lakači, vieni no nedaudzajiem augiem, kuru ziedi ir divās krāsās: zili violeti un sārti.

Laksti palīdzēs pret plaušu slimībām, atvieglos insulta, infarkta komplikācijas,

attālinās šīs nopietnās kaites, labi derēs arī aknām un nierēm. Lakači ir izcili ar retiem mikroelementiem, kas stimulē asinsradi, turklāt var nebaidīties, ka sabiezinās asinis (kā tas ir ar nātrēm). Divas ēdamkarotes sasmalcinātu lakstu aplej ar divām glāzēm vāroša ūdens, ļauj ievilkties pāris stundu un dzer pa pusglāzei četras reizes dienā pirms ēšanas.

Māllēpes, gaiļbiksītes un nātres ir labi pazīstami mājas dakteri.

Neaizmirsīsim par jaunajām koku lapām un pumpuriem! Savu kosmētikas eļļu varam iegūt, pārlejot ievu pumpurus ar eļļu (autore lieto vieglās eļļas, piemēram, vīnogu kauliņu).

Tikai jāuzmanās nepalaist garām īsto brīdi! Tiklīdz sāk spraukties zaļumiņš, ievu eļļa iegūst ļoti stipru aromātu, kas robežojas ar kaķa čuru smaku.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu