"Intertextil Balticum 2011": rokdarbu cienītāju un veidotāju paradīze!

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 8. līdz 10. aprīlim visi rokdarbu cienītāji un veidotāji tiek aicināti uz Ķīpsalu, kur izstādē „Intertextil Balticum 2011” pirmo reizi vienkopus pulcēsies dažādi amatu meistari, tērpu un aksesuāru dizaineri un rokdarbu izejmateriālu piedāvātāji. Visas skaistās lietas vienuviet veidos īstu rokdarbu paradīzi!

Mākslinieki un meistari tiekas ar klientiem

Dalību izstādes īpašajā rokdarbu zonā pieteikuši dažādu rokdarbu tehniku meistari – sākot ar adītājiem, beidzot ar sarežģītu un krāšņu pērlīšu kaklarotu veidotājiem. Tāpat izstādē būs apskatāmi un nopērkami filcētāju, mozaīku veidotāju, šuvēju, rotu veidotāju un citu meistaru darinājumi. Ikviens unikālo darbu autors gatavs uzklausīt apmeklētāju vēlmes un izgatavot rotu vai apģērbu tieši konkrētajam cilvēkam.

Savukārt tiem, kas paši brīvajos brīžos aizraujas ar dažādiem rokdarbiem, izstādes dalībnieki piedāvās dažādus izejmateriālus – diegus, dzijas, pērlītes, fliterus, Swarovsky kristālus, šūšanas, adīšanas, zīmēšanas, veidošanas, krāsošanas u.c. piederumus – izstādē vienkopus varēs atrast visu, kas nepieciešams brīvā laika nodarbēm.

Atklāj sevī meistaru!

Tiem, kas vēl tikai meklē „savu” rokdarbu veidu, būs iespēja iepazīties un arī apgūt pamatus tādām rokdarbu tehnikām kā paklāju darināšana, ziedu veidošana, kanvas izšūšana, filcēšana, izšūšana jakobīņu tehnikā u.c. Radošās darbnīcas veido un atbalsta uzņēmumi „Sonika”, „Coats Latvija”, „Burdas Salons”, specializētais šūšanas tehnikas interneta veikals sujmasinas.lv un Tekstilmozaīkas biedrība.

Savukārt „Sapņu darbnīca” piedāvās apgūt pilnīgi jaunu rokdarbu tehniku – apjoma dekupāžu jeb „Sospeso Trasparente”, ko patentējusi itāliete Monika Allegro.

Radošo darbnīcu stendā Ķīpsalā notiks pirmais Latvijā ātršūšanas čempionāts. Būs apskatāma arī unikāla tekstilmozaīkas tehnikā darināta lielformāta sega „Draudzības kopdeķis Rīgai”, kuras izmēri ir 7,50 x 1,80 metri.

Izstāde uzņem apgriezienus!

Iedvesmu jauniem darbiem varēs gūt arī vairākās modes skatēs, kur savus darbu rādīs profesionālo skolu audzēkņi, Latvijas Lauku sieviešu apvienības meistares un „Burdas” salona skolas absolventi. Protams, tradicionāli izstādē ar kolekciju skatēm piedalīsies arī vairāki apģērbu ražotāji un Latvijas un Somijas dizaineri. Bet sestdien, 9.aprīlī, izstādes laikā norisināsies jauno modes mākslinieku konkurss „Habitus Baltija”.

Protams, blakus rokdarbu meistariem izstādē būs aplūkojami un iegādājami arī rūpnieciski ražoti apģērbi, apavi, aksesuāri, zeķes, gultasveļa, audumi un šūšanas piederumi no daudzām pasaules valstīm. Izstādes apmeklētājiem tiks piedāvāti gan pulksteņi ar briljantiem, gan tīras kokvilnas satīna gultas veļa un naktstērpi, gan ādas apģērbi, gan pazīstamu kolekciju apģērbi, saulesbrilles, rotas, līdz pat daudzfunkcionālām „Brother” šujmašīnām un Šveicē ražotām gludināšanas sistēmām.

Atbildi uz jautājumiem par izstādi „Intertextil Balticum 2011” un tās dalībniekiem un laimē ielūgumus uz izstādi, kā arī pasaulē populāro “Regia” vilnas dziju, kuru zeķu adīšanai sev izvēlas pat Sāra Džesika Pārkere un Uma Tūrmane, un vēl arī īpašas bambusa adāmadatas no “Coats Latvja”.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu