Uzslies Minhauzena statuju Tērbatas gājējielas sākumā (22)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET karikatūra

Tērbatas gājējielas sākumā, pirms krustojuma ar Elizabetes ielu, pašā ielas vidū plānots uzsliet pieminekli Minhauzenam, jo starp dižā manipulatora pielūdzējiem ir arī Rīgas mēra Nila Ušakova kompadre - Saeimas deputāts Ainārs Šlesers, kuram sākotnēji piederējusi ierosme šo ielu pārvērst par gājēju.

No neoficiāliem avotiem TVNET tapis zināms, ka sākotnēji Rīgas mēru fascinējusi doma par Ostapa Bendera pieminekli, tomēr šī ideja saskaņiešu aprindās novērtētā kā pārāk tieša norāde uz prokremlisko ietekmi partijā, tādēļ tā atmesta kā līdz galam neizsvērta. Savukārt citi partiju apvienības SC biedri ieteikuši Donu Kihotu ielas sākumā un vējdzirnavas ielas galā, kā simbolu nemitīgai cīņai ar [iedomāto] ļauno nenovēršamību.

Šis ieteikums pamatots ar to, ka tādējādi katram Tērbatas ielas gājējam būtu iespēja vēl un vēl veikt šo mītisko svētceļojumu uz atbrīvošanu. Lai neradītu šaubas, par kādu «atbrīvošanu» ir runa, idejas autori ieteica aizrunāt ceļojošo teātri, kurā par 5 latiem varētu nomāt koka jājamzirdziņus ar garu kartona pīķi, piešķirot minētajām «svētceļojumam» zināmu izklaides garšu. Tomēr arī šī ideja nav guvusi atsaucību un atmesta kā pārāk teatrāla.

Ir zināms, ka Minhauzena statuja tiks veidota no vaska, pārklāta ar vienkrāsas emalju padomijā pazīstamās maigi brūnās grīdas krāsas tonī. Lai izpatiktu tūristiem, aiz statujas, t.i., ar skatu uz Vērmanīti, plānots izveidot neuzkrītošu tādas pašas krāsas pisuāru, norobežojot to ar sienām krūšu augstumā. Savukārt vienā Minhauzena monoklī plānots iebūvēt «Rīgas acs» videokameru, kura nenogurstoši sekos līdzi cilvēku plūsmai jaunatklātajā gājēju ielā, ik minūti sūtot atskaites «izdrukā mani» formā uz Rīgas mēra preses sekretāres Annas Kononovas printeri.

Jāpiebilst, ka savdabīga diskusija domē izvērtās par to, vai pisuārs neliecina par dzimumu diskrimināciju, strīdu karstumā pat dažiem tautas kalpiem pametot zāli...

Izmaksas nelielas; pārdos Rolanda statujas zobenu

Vaska figūras izmaksas ir pavisam niecīgas, jo lielāko daļu nosegs darījums, pārdodot Rātslaukumā novietotās Rolanda statujas zobenu kopā ar roku līdz elkonim. Līdzība ar musulmaņu valstīs praktizēto sodu - roku nociršanu esot absurda, mums norādīja aptaujātie RD koalīcijas deputāti. Tiesa, mācītājs un bijušais Saeimas cilvēktiesību aizstāvis Jānis Šmits no miljonāra partijas, šķita, neatteiktos nopērt nekaunīgos bērnus-žurnālistus, jo Rolanda līdzība ar pagānu simboliku neatbilst patiesībai, šādi izteikumi graujot svētumu rīdzinieku sirdīs...

RD amatpersonas, taujātas, ar kādu nelegālu stimulantu palīdzību šāda ideja viņiem radusies, pēc ilgas tincināšanas atklāja, ka pilsētas aizbildņa Rolanda statuja ar zobenu [agrās rīta stundās, it sevišķi miglā] daudziem tautas kalpiem atgādinot atriebēju – jātnieku bez galvas, kurš nekad neaizmirst pagātnes grēkus, nocērtot galvas visiem, kas ņēmuši ķepā vai pieseguši savējos, piemēram, Daimler kukuļošanas skandālā.

Tāpēc, lai neradītu pārlieku spriedzi Rīgas varasvīru galvās, pilsētas tēvi nolēmuši veikt šīs nenozīmīgās izmaiņas Rolanda statujā.

Tā kā Rīgas arhitekta amats tiek likvidēts, iebildumus pret šādu RD rīcību neviens skaļi neizteica. Un kāpēc gan to darīt, ja iegūsim jaunu tūristu apskates objektu LIVE Riga bukletā - vaska Minhauzenu pašā centrā, gājēju ielas sākumā!

* Šī ir 1.aprīļa joku dienas ziņa. Tās saturs ir izdomāts un nav nevienam saistošs.

Komentāri (22)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu