RFW 3d.: Auziņa, Daugirdaite, Jansone, Anna LED

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Rīgas Modes nedēļas (Riga Fashion Week) trešajā dienā modes cienītāji varēja vērot pašmāju modes mākslinieču - Žanetes Auziņas, Natālijas Jansones un Annas LED, kā arī lietuviešu dizaineres Ievas Daugirdaites jaunākās kolekcijas.

Žanetes Auziņas meža laumiņu šarms

Žanetes Auziņas mākslinieciskā prasme paredzēta pragmatiskai, tajā pašā laikā romantiskai sievietei, kas atradusi savu individuālo stilu, kas, būdama racionāla un spēcīga personība, lieliski orientējas mākslas, mūzikas, kultūras un sociālajā jomā. Zīmola «Žanete Auziņa» radītais sievietes tēls, mākslinieces prāt, pauž intensitāti daudzveidīgā emociju gammā.

Spilgtākie kolekcijas motīvi

  • Krāsu piesātinātie toņi: vīna sarkanais, sūnu zaļais, bēšie toņi, zemes brūnais, pelēkais, tumši zilais u.c. visi šie mierīgie, taču tajā pašā laikā piesātinātie un sulīgie toņi saistās ar dabisku krāšņumu, jo visas krāsas ir atrodamas dabā. Meža noslēpums.
  • Tumši dzeltenais tonis. Modes dizainere šai krāsai devusi iespēju rotāt nopietnus un elegantus vakartērpus, kaut parasti mēs dzelteno redzam vien ikdienas tērpos kā jutekliskuma akcentu.
  • Mežģīņotais raksta akcents. Sākotnēji likās kā neatņemama konkrētā tērpa sastāvdaļa, kas lieliski papildina koptēlu, tomēr ar katru tērpa modeli tā palika mazliet par daudz... Iespējams, šis aksesuārs bija domāts kā neatņemama tērpa detaļa, kas arī sākotnēji šķita eleganti un piešķīra modeļiem mazliet episku fantāzijas tēlu. Laumiņām piedienīgu.
  • Seksīgi vilinoši izgriezumi. Īpaši gribas akcentēt muguras daļas drosmīgo izgriezumu, kas koptēlā ar garajiem svārkiem rada gaisīgas un ēteriskas būtnes koptēlu.
  • Šifona garās piedurknes kā no krāšņas ķīniešu pasaku filmas. Ļoti izteiksmīgs un radošs akcents, kas atgādina spārnus. Tērps, uz kuru noteikti atskatīsies!
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Ievas Daugirdaites ādas variācijas

Jaunā Lietuvas modes dizainere Ieva Daugirdaite ir Viļņas Dizaina koledžas absolvente. Viņas 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcija sastāv no trenčiem, kleitām, svārkiem un žaketēm. Ieva Daugirdaite savās kolekcijās daudz izmanto kažokādu un ādu.

Spilgtākie kolekcijas motīvi:

  • Ādas bums. Visa kolekcija skatītājam atklāj plašo ādas apstrādi un iespējas. Ziemas/rudens kolekcijā varēja vērtēt to, ka māksliniece strādā ar ādu, lakādu, mākslīgo ādu un kažokādu.
  • Tīkliņzeķubikses ar ādu. Diezgan drosmīgi, bet brīžam neveiksmīgi. Ja konkrēto modeli iedomātos ar citas faktūras zeķubiksēm vai legingiem - tas iegūtu pavisam citādu kopskatu.
  • Ādas izmantojums detaļās. Interesants akcents, īpaši bēšās ādas kabatiņas un tērpa augšdaļas iešuvumi uz tumšas ādas apģērba. Kažokādas rotā ne vien apkakles, bet arī piedurknes.
  • Bērnišķais rotaļīgums. Cimdi ar aukliņu un lielie bumbuļi pie kapucēm diemžēl šoreiz nenostrādāja kā ekskluzīvs modes trends...
  • Ādas nospiedums - patīkami atkal redzēt krokodilādas rakstu apģērbos.
  • Šīs kolekcijas trends - pusgarie ādas šorti. Tos burvīgākus vēl padarīja ādas apstrāde - nostepēšana.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Natālijas Jansones nemainīgā elegance

Natālija Jansone ir viena no vadošajiem dizaineriem Latvijā. 2013./2014. gada rudens/ziemas kolekcija «Orchestra» ir izgatavota no 100% vilnas un trikotāžas, kuras sastāvā ir kašmirs, zīds un vilna. Mēteļiem un žaketēm ir izmantota īpaši apstrādāta vilnas trikotāža (boiler wool), kura nodrošina komforta sajūtu katru dienu. Apģērbs ir viegli kombinējams, tas ir ideāli piemērots jebkura vecuma sievietei un jebkuram ķermeņa tipam. «Natalija Jansone» zīmola apģērbus var nopirkt ne tikai Latvijā, bet arī Japānā, Korejā, Krievijā, Ukrainā, Francijā un Itālijā.

Spilgtākie kolekcijas motīvi

  • Vilnas kleitiņas. Kolekcijā redzam, ka vilnas kleitas nebūt nav smagnējas un garlaicīgas. Tās ne vien piedien siltumam bibliotēkās vai garai ziemas dienai pie skolotājas galda. Jansone šajās kleitās «iepūtusi» elegances vēsmu;
  • Trikotāžas volāni. Piemirsts trikotāžas izstrādājuma aspekts, kas to padara rotaļīgu.
  • Beretes. Netipiskas formas. Vēstījums - cepure ne vien kā stila elements uz ielas, bet arī kā koptēla akcents tērpam iekštelpās.
  • Šīs kolekcijas mēteļi ir īpaši «iekārojami». Gan interesanto apkakļu ziņā, gan auduma krāsas pārejā un raksta dēļ, gan arī paša piegriezuma variācijās.
  • Vestes. Praktisks un stilīgs apģērba elements, kas iesakāms tieši ziemas sezonā.
  • Sarkanais! Gluži kā odziņa Janones kolekcijas kopskatā. Parasti mēs mākslinieci atpazīstam ar piezemētiem un klasiskiem toņiem - melns, pelēks, bēšs... Bet sarkans laikam vien 2011. kolekcijas skatē bija redzams žaketītes formātā.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Annas LED Aspazija

Jaunās rudens/ziemas sezonas kolekcijas nosaukums «Aspazija» jau liek ar īpašu ziņkārību gaidīt modes mākslinieces kolekciju. ANNA LED – viena no pazīstamākajām un pieprasītākajām Latvijas apģērbu un aksesuāru dizaineru tirdzniecības preču zīmēm. Preču zīmei īpaši izdodas eksperimenti ar trikotāžu, kas kļuva par katras jaunās kolekcijas pamatu: rupja velta; smalka, krāsotā batikas tehnikā; zīda diega kombinācija ar rupjo linu; smalkā vilna. Un, protams, lins – iecienītākais daudzu modes mākslinieku materiāls – kļuvis par vienu no ANNA LED simboliem.

Spilgtākie kolekcijas motīvi

  • Tautisko un etnisko elementu šarms. Vērojot kolekciju, pārliecinies, ka tas nav vecmodīgs dekors. Folkloras raksti atdzimst un sāk ieņemt nozīmīgu vietu modē.
  • Priekšautiņš vai dekoratīvs elements. Lai vai kā, bet tas kā akcents jebkuriem svārkiem, kleitai vai kostīmam dod citu elpu!
  • Izšuvumi. Līdzās tamborējumiem modē atgriežas izšuvumu māksla. LED kolekcijas masīvās šalles kopumā ar smalki izšūtajiem ziediem noteikti izteiksmīgi spēs rotāt jūsu rudens/ ziemas garderobes tērpus.
  • Vilnas un trikotāžas kleitas. Kā jau vairumam modes mākslinieku, arī šeit skatāmas smukas piegriezuma līnijas un spēle ar audumiem.
  • Garie svārki - silti, eleganti un pat noslēpumaini seksīgi!
  • Fantastiskās apkakles variācijas, uzpleči kā dekors, īsroku mēteļi un trenči.
Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu