Igaunijā veidos Baltijas valstīs pirmo saules elektrostaciju (39)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Flickr/Abi Skipp

Igaunijas kompānija "Energy Smart" sākusi Baltijas valstīs pirmās saules elektrostacijas būvniecību.

100 kilovatu tā dēvētās pīķa jaudas saules elektrostaciju veidos 11 torņi, kurā katrā atradīsies 42 saules bateriju paneļi. Saules enerģijas ieguves parka platība veidos trīs līdz četrus hektārus, un tā atradīsies Kurenurmē, Igaunijas dienvidaustrumu Semerpalu apriņķī.

Kā vēsta Igaunijas mediji, "Energy Smart" saražoto saules enerģiju piekritusi iegādāties Latvijas energokompānija "Latvenergo".

"Energy Smart" sākotnēji plānoja, ka elektrostacijas jauda būs 300 līdz 500 kilovati, taču ierobežotā finansējuma dēļ nolemts būvēt 100 kilovatu staciju.

Sākotnējās projekta izmaksas veidos aptuveni 400 000 eiro (281 120 latu), no kā 70% nodrošinās Igaunijas vides aģentūra KIK un tai pakļautā atjaunojamās enerģijas aģentūra KENA.

Saules ieguves parks Igaunijā kļūs ievērības cienīgs arī tā iemesla dēļ, ka saules paneļu efektivitātes palielināšanai tiks izmantoti sensori, kuri tos pavērsīs pret aktīvāko saules gaismu, proti, dienas laikā pret sauli, bet mākoņainā laikā - virzienā, kur izveidojusies vismazākā mākoņu koncentrācija.

Komentāri (39)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu