Tūkstošiem cilvēku Horvātijā pieprasa valdības demisiju (23)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Tūkstošiem cilvēku otrdien izgāja Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas ielās, pieprasot premjerministres Jadrankas Kosoras kabineta atkāpšanos.

Pirms protesta gājiena Zagrebas centrā esošajā laukumā pulcējās vairāki simti cilvēku. Sākot gājienu pa pilsētas ielām, viņiem pievienojās aizvien jauni demonstranti.

Rūpnīcā sāk badastreiku

Atšķirībā no citām reizēm šoreiz, atzīmējot Starptautisko sieviešu dienu, demonstranti nedevās uz valdības ēku, bet gan uz bankrotējušu tekstiluzņēmumu, kura strādnieces cīņā par darbavietu saglabāšanu pat bija sākušas badastreiku.

Pēcāk protestētāji devās uz valdošās Horvātijas Demokrātiskās partijas (HDZ) galveno biroju, aicinot cilvēkus iziet ielās un skandējot: "Jadranka, ej prom!"

Savukārt, dodoties gājienā uz lielākās opozīcijas partijas - sociāldemokrātu (SDP) - mītni, demonstranti izkliedza frāzi: "SDP - zagļi!"

Protestētāji konservatīvo valdību vaino korupcijā un nespējā pārvaldīt ekonomiku.

Horvātija, kuru smagi skārusi globālā ekonomiskā krīze, jau divus gadus piedzīvo ekonomikas lejupslīdi.

Kosora valdības vadību uzņēmās 2009.gadā, kad viņas priekštecis Ivo Sanaders, kurš šobrīd atrodas apcietinājumā, pamatojoties uz apsūdzībām korupcijā, negaidīti demisionēja.

Komentāri (23)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu