Vācijā valsts mēroga reids pret islāmistu ekstrēmistiem (11)

LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vācijas policija trešdien veikusi valsts mēroga operāciju pret islāmistu ekstrēmistiem ar mērķi konfiscēt īpašumus, kas pieder diviem ārpus likuma izsludinātiem grupējumiem.

Policija darbojusies vairākās federālajās zemēs, iesaistot šajā operācijā vairākus simtus policistu.

Ziemeļreinas-Vestfālenes zemē un Hesenē vien arestēti 20 cilvēki, kas tiek turēti aizdomās par saistību ar radikālajiem islāmistiem jeb tā dēvētajiem salafistiem.

Tostarp aizturēti četri vīrieši, kuri tiek turēti aizdomās par kāda galēji labējās partijas «Pro NRW» politiķa slepkavības plānošanu, ziņo Esenes policija.

Īpašumos, kas pārmeklēti Esenē un Bonnā, atrasti šaujamieroči un materiāli, kurus var izmantot sprāgstvielu izgatavošanai.

Kratīšanās, kas veiktas Hesenē un Ziemeļreinā-Vestfālenē, atsavināti arī datori, propagandas materiāli un 10 000 eiro skaidrā naudā.

Operācija bija vērsta pret grupējumiem «DawaFFM» un «Islamische Audios». To jumta organizācija ir «Millatu Ibrahim».

Visi trīs islāmistu grupējumi Vācijā ir izsludināti ārpus likuma.

Par izmeklēšanu labi informēti avoti aģentūrai AFP apstiprināja, ka aizturētie plānojuši «Pro NRW» līdera Markusa Beizihta slepkavību. Viņa vadītās kustības aktīvisti pērn bija iesaistīti vairākās vardarbīgās sadursmēs ar salafistiem.

Maijā salafisti Zolingenē uzbruka policistiem, kas aizsargāja «Pro NRW» aktīvistus, kuri demonstratīvi bija izstādījuši publiskai apskatei pravieša Muhameda karikatūras.

[R] Nedēļu vēlāk līdzīgs incidents atkārtojās Bonnā.

Vācijas iekšlietu ministrs Hans Pēters Frīdrihs norādīja, ka šie grupējumi izmantojuši agresiju, lai mainītu sabiedrību, un tiecas turēt šariāta likumus augstāk par Vācijas likumiem.

Ministrs norādīja, ka Vācijas pienākums ir aizsargāt miljoniem mierīgo musulmaņu, kuri dzīvo Vācijā. «Viņi nedrīkst ciest no uzmanīgi plānotā konflikta, ko īsteno ekstrēmisti,» viņš piebilda.

2011.gadā Vācijā bija 3800 salafisti, 2012.gadā - jau 4500. Acīmredzamais pieaugums ir satraucis Vācijas amatpersonas.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu