Pašvaldības kompensācijās par sniegu grib trīs miljonus (66)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šobrīd Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija vēl nav saņēmusi zaudējumu aprēķinus no visām pašvaldībām, taču kopējā summa sasniedz trīs miljonus latu, tā šorīt intervijā LNT atzina Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Raimonds Vējonis. Viņš gan piebilda, ka visi izdevumi vēl tiks vērtēti un ne visi tiks atmaksāti.

Vējonis intervijā skaidro, ka precīzi kompensāciju apjoms tiks aprēķināts pēc tam, kad būs atcelta izsludinātā ārkārtas situācija.

Ministrs ir pārliecināts, ka pašvaldībām pašām vajadzētu segt līdz 30% radušos zaudējumu. Tāpat nākotnē būtu jādomā par iespēju savus īpašumus apdrošināt, līdzīgi kā tas izdarīts, piemēram, Ventspilī.

Asus vārdus Vējonis veltīja arī uzņēmumam "Latvenergo" saistībā ar elektroapgādes krīzi - tam nākotnē ne vien jādomā par nopietniem prevencijas darbiem, izzāģējot bīstamos kokus un zarus elektrolīniju tuvumā, bet arī par īpašas tehnikas iegādi. Vējonis ir neizpratnē, kāpēc "Latvenergo" nav savas tehnikas, lai elektrolīniju bojājumu vietām piekļūtu pa dziļu sniegu.

Komentāri (66)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu