Brīvdienās slimnīcās nonākuši astoņi jumtu tīrītāji (6)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajās brīvdienās Neatliekamās medicīniskās palīdzības (NMP) dienesta brigāžu mediķi izbraukuši sniegt palīdzību un slimnīcās nogādājuši astoņus cietušos, kuri dažādas traumas guvuši, nokrītot no māju jumtiem, kurus centušies notīrīt no sniega un lāstekām, informēja NDP.

Traumas guvuši vīrieši vecumā no 34 līdz pat 64 gadiem. Slimnīcās cietušie nogādāti ar dažādām traumām, tostarp smadzeņu satricinājumu un galvas traumām, atsevišķos gadījumos arī mugurkaula traumām un ribu lūzumiem.

Lai arī lietus ir krietni samazinājis sniega kārtu uz jumtiem, daudzviet jumtu tīrīšanas darbi vēl turpināsies. NMP dienesta direktors Armands Ploriņš norādīja, ka pagājušajās brīvdienās dienesta brigāžu mediķi ir steigušies palīgā cietušajiem, kuri nopietnas traumas guvuši, nokrītot pat no četru piecu metru augstiem jumtiem. "Šādi kritieni nereti var beigties ļoti traģiski, un traumas var izrādīties dzīvībai bīstamas. Tāpēc dienests aicina namu apsaimniekotājus, privātmāju īpašniekus un arī jumtu tīrītājus ievērot visus nepieciešamos drošības pasākumus, lai izvairītos no traumu gūšanas un pasargātu dzīvību," viņš norādīja.

Pagājušajās brīvdienās palielinājies to cietušo skaits, kuri paslīdējuši un krituši uz slidenajām ielām, gūstot roku, kāju lūzumus, galvas traumas. Kopumā sestdien un svētdien NMP dienesta mediķu brigādes slimnīcā nogādājušas 29 cilvēkus. Galvenokārt traumas uz slidenajām ielām gūtas Rīgā, atsevišķi izsaukumi fiksēti arī Latgalē, Kurzemē un Zemgalē.

Savukārt piecus cilvēkus brīvdienās traumējuši no jumtiem krītoši sniega un ledus gabali. Četri šādi NMP dienesta brigāžu izsaukumi bijuši Rīgā un viens - Aizkrauklē.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu