Lāgerfelda putni jeb kas jauns no Chanel (3)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Parīzē pašlaik noris augstajai modei veltītas modes skates «Haute couture» pasākuma ietvaros, kurās savas jaunās kolekcijas atrāda pasaulslaveni modes dizaineri. Apskatīsim detalizētāk pāris no tām - varbūt kāda nianse noderēs tavai garderobei! Karla Lāgerfelda putnu dzīres - tieši tā gribas nodēvēt jaunāko pavasara/vasaras 2013 «Chanel» kolekciju, kurā modeles ar «putnu» acīm un spalvu plīvuriem demonstrē jaunākos augstās modes hitus

Karla Lāgerfelda jaunā kolekcija tika demonstrēta angārā, kuru rotāja zaļie augi un fonā dzirdamas bija putnu dziesmas. Šogad tuvā putnu tēma modes dizaineram ideāli tika apspēlēta arī modeļu meikapos un aksesuāros. Modeļu acu īpašais krāsojums un no spalvām darinātās matu rotas (autors Sam McKnight’s) lieliski papildināja mākslinieka tērpus. Kā pats Lāgerfelds izteicās par šo spalvu aksesuāru: «Tās ir putnu nokritušās astes, kuras iekritušas modelēm matos...»

Foto: AP/ScanPix

Pirms ķeramies pie interesantākajām tērpu detaļām, gribas izcelt arī «Chanel» īpašos zeķzābakus, kas sākotnēji raisa ilūziju par legingiem. Zābaku faktūra ir unikāla - no čūsku ādas līdz pat dažāda smalkuma mežģīnēm. Ja arī modeļa kopskatā šķiet, ka svārki ir par īsu, šie pagarinātie auduma zābaki kopskatu padara glītu un elegantu.

Foto: AFP/LETA

Lāgerfelds šajā kolekcijā ataino tērpus, kuri liek dažās detaļās atcerēties pašu «Chanel» patronesi - Koko, kura mīlēja radīt tērpus ar pazemināto plecu līniju, perfektajām pogu rindām un piegriezumu, apmetņa tipa tērpa augšdaļu, konkrētu horizontālu dekoltē līniju utt.

Foto: Reuters/AP/Scanpix

Fantastisks raksti izmantoti arī daudzos kolekcijas tērpos - orhideju, kallu, magoņu ziedi kādā senā manierē.

Foto: Reuters/Scanpix

Protams, ilgi gaidītais līgavas tērpa iznāciens, kurā par pārsteigumu visiem iznāk divas līgavas. «Tas par godu geju un lesbiešu laulību akceptēšanai Francijā,» saka kolekcijas autors.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu