Premjers uzstāsies Pasaules ekonomikas forumā Davosā (5)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

No trešdienas līdz piektdienai, 25.janvārim, Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) Šveices pilsētā Davosā piedalīsies respektablajā Pasaules ekonomikas foruma ikgadējā sanāksmē.

Premjers uzaicināts piedalīties paneļos «Eiropas konteksts» un «Reformējot reformas - Eiropas konkurētspējas attīstīšana soli pa solim». Pirmajā panelī premjers izklāstīs savu skatījumu, kāds varētu būt Eiropas nākotnes modelis, un diskutēs par pārmaiņām, kas skar Eiropas reģionu. Diskusijā tiks apskatīti tādi aspekti kā atšķirīga konkurētspēja, saikne ar fiskāli monetāro banku sistēmu, kā arī iespējamie pārvaldes modeļi. Savukārt otrajā panelī premjers diskutēs par valsts administrācijas kapacitātes pārbaudījumiem, iekšējo un ārējo šķēršļu pārvarēšanu, kā arī reformām, kas nepieciešamas, lai Eiropa globālajā tirgū atgūtu konkurētspēju.

Tāpat Ministru prezidents piedalīsies diskusijās «Liekot pamatus Eiropas renesansei» un «Ekonomikas līderi - imperatīvu noteikšana 2013.gadam». Šajā forumā Latvijas premjers ir vienīgais Baltijas valstu pārstāvis. Tajā uzstāsies premjerministri arī no Apvienotās Karalistes, Dānijas, Itālijas, Kenijas, Krievijas, Nīderlandes, Peru un Zviedrijas.

Kopumā šā gada Pasaules ekonomikas foruma sanāksmē aicināti piedalīties vairāk nekā 2600 biznesa līderi, akadēmisko aprindu pārstāvji, valdību un valstu vadītāji, starptautisko organizāciju vadītāji, kā arī pārstāvji no citām jomām.

Vizītes laikā Ministru prezidents tiksies arī ar Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) ģenerālsekretāru Anhelu Guriju, lai apliecinātu Latvijas apņemšanos iestāties šajā starptautiskajā organizācijā. Savukārt, tiekoties ar Eiroparlamenta prezidentu Martinu Šulcu, premjers pārrunās Latvijas prioritātes Eiropas Savienības budžetā 2014.-2020.gadam.

Premjerministrs tiksies arī ar Pasaules ekonomikas foruma vadību un citām amatpersonām un ekspertiem. Tāpat darba kārtībā ieplānotas intervijas televīzijām «Al Jazeera», «CNBC» un «Euronews», kā arī «Bloomberg News».

Šī ir otrā reize, kad Dombrovskis aicināts piedalīties prestižajā Pasaules ekonomikas foruma sanāksmē Davosā. Pirmo reizi premjers šajā sanāksmē piedalījās 2008.gadā kā Eiropas Parlamenta deputāts. Savukārt 2010.gadā Dombrovskis Briselē piedalījās Pasaules ekonomikas foruma samitā, kas veltīts Eiropas jautājumiem, bet 2012.gada septembrī premjers pēc organizatoru ielūguma apmeklēja Pasaules ekonomikas foruma sanāksmi Ķīnas pilsētā Tjandziņā jeb tā saucamo vasaras Davosu.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu