Latvenergo nodrošina elektrību lielākajām Igaunijas pilsētām (14)

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šobrīd AS «Latvenergo», kopš atvērtajā elektroenerģijas tirgū ir ienākuši visi juridiskie klienti Igaunijā, nodrošina elektroenerģijas piegādi lielākajām Igaunijas pilsētām – Tallinai, Tartu, Narvai, u.c. Jaunākais sasniegums ir uzvara elektroenerģijas piegādes konkursā Pērnavas pilsētas domei pagājušajā nedēļā.

Uzvarot Pērnavas pilsētas domes izsludinātajā konkursā pagājušajā nedēļā, AS «Latvenergo» meitas sabiedrība «Elektrum Eesti» nodrošinās ar elektroenerģiju domes iestādes ar kopējo patēriņu 14 GWh.

Jau iepriekš uzņēmums ir veiksmīgi piedalījies Igaunijas pašvaldību konkursos – ir noslēgts līgums ar Tallinas pilsētu par 80 GWh elektrības 3,5 mlj eiro apmērā par pašvaldības īpašumā esošo ēku apsaimniekošanu un pilsētas apgaismojuma nodrošināšanu 2013.gadā. Tallina 2013.gadā plāno pirkt elektroenerģiju 273 pašvaldības īpašumiem, 4 pilsētas nodibinājumiem un 3 tās īpašumā esošām biznesa institūcijām. Kā norādījis Tallinas vicemērs Arvo Sarapu (Arvo Sarapuu), «Elektrum Eesti» piedāvātā cena ir labākā Igaunijā.»

Ar Tartu – nozīmīgu universitātes pilsētu ar senu, arī ar Latviju saistītu vēsturi – sadarbība notiek, nodrošinot ielu apgaismojumu, kā arī jau iepriekš starp klientiem ir Tartu Universitātes slimnīca, starp biznesa klientiem – «Tartu Mill», «Tartu Veekeskus», u.c.

Aktīvi palielinot savu klātbūtni visā Baltijā, Latvenergo ir noturējis vadošo tirgus daļu Latvijā ar aptuveni 87% no kopējā elektroenerģijas patēriņa tirgū (gan regulētajā, gan neregulētajā tirgū) Latvijā. Svarīgi uzsvērt, ka lielāko daļu elektroenerģijas Latvijā patērē juridiskie klienti – ražotāji, pakalpojumu sfēra, starp kuriem arī Latvenergo, neskatoties uz arvien pieaugošo sīvo konkurenci, apkalpo pārliecinošu vairākumu - mūsu klienti ir 23 500 no 25 500 jeb arī aptuveni 80% no kopējā apjoma.

Jau šī gada pirmajās divās nedēļās Latvijā esam uzsākuši sadarbību ar 20 jauniem klientiem. Savukārt Lietuvā, kur no š.g. 1.janvāra ir atvērts elektroenerģijas tirgus visiem juridiskajiem klientiem - ar 150 jauniem klientiem. Apkopojot datus par Igauniju – tur kopumā ir iegūti 5120 mājsaimniecību klienti, neskaitot juridiskos klientus.

Tādējādi Latvenergo kopējā tirgus daļa Latvijā, kur tas ir atvērts kopš 2008.gada, ir 87%, savukārt jaunākie dati par Igauniju liecina, ka īsā laikā iegūti teju 10%, bet Lietuvā - 13%, kopumā ārpus Latvijas robežām pārdodot papildu 1,6 TWh.

Jau ziņots, 2012.gadā AS «Latvenergo» varētu būt nostiprinājusi līdera pozīcijas Baltijas elektroenerģijas tirgū ar 32% tirgus daļu, biznesa portālu «Nozare.lv» informēja «Latvenergo» preses sekretāre Ivita Bidere.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu