Detroitā debitēs Cadillac kupeja ar hibrīddzinēju (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: General Motors

Nākamā gada janvāra vidū Detroitas auto šovā Cadillac demonstrēs savu sērijveida kupeju ar hibrīddzinēju.

Cadillac hibrīds ir būvēts uz hibrīdmašīnas Chevrolet Volt tehnoloģiskās platformas, tam būs priekšējo riteņu piedziņa, savukārt dizains ir ieturēts 2009.gadā turpat Detroitā debitējušā konceptauto Converj stilā.

Arī Cadillac ELR spēka agregāts būs līdzīgs Volt jaudas ierīcei – to veidos elektromotors, 17 kilovatstundu akumulatoru bloks un 1,8 litru Opel Ecotec benzīna dzinējs, kas kalpos tikai un vienīgi bateriju lādēšanai braukšanas laikā.

Var atzīmēt, ka lēmumu par Converj laišanu sērijveida ražošanā Cadillac vadība pieņēma, apkopojot pozitīvās atsauksmes pēc 2009.gada Detroitas izstādes. Vēlāk gan dažādu apsvērumu, tostarp nepietiekamas gaitas rezerves un augsto provizorisko izdevumu dēļ kompānija projektu iesaldēja. Atdzīvināts tas tika 2011.gadā, un nu ir nolemts, ka 2013.gada nogalē Converj sērijveida versija jeb ELR nonāks ražošanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu