Interesi par «Latvenergo» obligācijām izrāda arī Lietuvā un Igaunijā (9)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Plānotās AS «Latvenergo» obligāciju emisijas ietvaros šonedēļ Baltijas lielākajiem investoriem Rīgā, Viļņā un Tallinā tika organizētas tikšanās ar koncerna valdes locekļiem Zani Kotāni un Uldi Barisu, kuri iepazīstināja investorus ar koncerna darbību un finanšu rezultātiem.

Kā informēja «Latvenergo», institucionālo investoru prezentācijas visās trīs Baltijas valstīs bija labi apmeklētas, kas liecina par lielu investoru interesi saistībā ar gaidāmo «Latvenergo» obligāciju emisiju. Ņemot vērā «Latvenergo» koncerna stabilos finanšu un darbības rādītājus, enerģētikas uzņēmuma plānotā obligāciju emisija Baltijas reģionā tiek gaidīta kā perspektīvs finanšu ieguldījumu instruments.

Pēc veiksmīgas «Latvenergo» prezentācijas Latvijas investoriem Kotāne un Bariss ar uzņēmuma darbību iepazīstināja arī investorus Lietuvā un Igaunijā. Investoru prezentāciju laikā tika sniegta informācija par Latvenergo koncerna darbības un finanšu rādītājiem, attīstības plāniem un kapitālieguldījumiem.

Kotāne norādīja, ka augstā līmenī bija investoru interese Lietuvā. «Baltijas reģionā nav daudz kvalitatīvi sagatavotu vietēju investīciju iespēju, un »Latvenergo« obligāciju emisija ir īstajā laikā un vietā. Lietuvas investoru vērtējumā »Latvenergo« obligācijas ir pievilcīgākas par valsts vērtspapīriem, līdz ar to tās tiek vērtētās ļoti pozitīvi un tiek gaidīti emisijas gala noteikumi, kā arī no viņu puses priekšroka tiek dota eiro, nevis lata obligācijām. Līdzvērtīga, pozitīvi ieinteresēta attieksme ir arī Igaunijā, analizējot otrreizējā tirgus un turpmāku biržas darījumu iespējas,» atzina Kotāne.

Savukārt Barisa vērtējumā kaimiņvalstu investori novērtēja iespēju ieguldīt līdzekļus Baltijas mēroga uzņēmumā, kas ir vietējais un ar stabilu izaugsmi, kā arī norādīja uz enerģētikas sektora potenciālu arī turpmākiem šādiem darījumiem.

Jau ziņots, ka «Latvenergo» ir pirmā valsts kapitālsabiedrība, kas plāno uzsākt darbību vērtspapīru tirgū, emitējot obligācijas jau līdz šī gada beigām. Obligāciju izlaidums plānots līdz 20 miljoniem latu ar nominālvērtību 1000 eiro. «Latvenergo» obligāciju piedāvājuma programmas pamatprospekts ir publicēts mājaslapas sadaļā «Investoriem».

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu