Jordānija izjauc ar «Al Qaeda» saistītus teroraktus

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Jordānijas izlūkdienests ir izjaucis ar starptautisko teroristu tīklu «Al Qaeda» saistītus spridzinātāju pašnāvnieku uzbrukumus un aizturējis 11 aizdomās turētos, svētdienas vakarā vēstīja ziņu aģentūra «Petra».

«Vispārējās izlūkošanas departaments ir izjaucis ar «Al Qaeda» ideoloģiju saistītas 11 teroristu grupas sazvērestību pret nacionālo drošību,» ziņoja «Petra».

Aizdomās turētie plānojuši uzbrukumus lielveikaliem, diplomātiskām misijām, viesnīcām un citiem objektiem, izmantojot sprāgstvielas, automašīnas ar spridzekļiem, ložmetējus un mīnmetējus.

Viņi tika aizturēti pirms šā plāna īstenošanas, jo izlūkdienesti par to bija informēti un novēroja aizdomās turēto rīcību.

Aizturētie ir Jordānijas pilsoņi no salāfistu kustībām, bet informācijas ministrs Samihs Maajatahs preses konferencē paziņoja, ka viņi ieradušies no Sīrijas. Varas iestādes ir konfiscējušas ieročus un kartes, kurās attēlotas plānoto uzbrukumu vietas.

Aizturētie tiks apsūdzēti par teroraktu īstenošanas plānošanu un par sprāgstvielu glabāšanu. Ja viņus atzīs par vainīgiem, viņiem var tikt piespriests nāvessods.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu