Jautājums par milzīgās vilcienu naudas sadali iestrēdzis (46)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jautājums par milzīgas naudas sadali iestrēgst valdībā. Joprojām nav skaidrs vai Latvija saņems ES finansējumu, kas sākotnēji bijis paredzēts jaunu vilcienu iegādei. Valdība šodien atlika lemšanu par šo līdzekļu pārdali citiem mērķiem transporta jomā, jo to pieprasīja Reformu partija. Koalīcijas līgums paredz - ja vienas partijas visi ministri ir pret kāda jautājuma skatīšanu valdības sēdē, to atliek.

Lēmuma pieņemšana par jauniem vilcieniem paredzēto vērienīgo Eiropas naudas pārdali citiem mērķiem, atlikta. Jautājums šodien ministru kabineta sēdē netika skatīts, jo pret to iebilda abi Reformu partijas ministri, Pavļuts un Sprūdžs.

Edmunds Sprūdžs - Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs, RP, saka: «Jā, mēs šobrīd iebildām, jo jautājums valdības dienas kārtībā parādījās mazāk nekā pirms 24 stundām. Mums nepietiek informācijas lai lemtu tik strauji par vairāk nekā 120 miljonu latu pārdali».

Lai nezaudētu Eiropas Savienības finansējumu, Satiksmes ministrija rosināja līdzekļus, kas paredzēti jaunu vilcienu iegādei pārdalīt citiem mērķiem. Tagad, kavēšanās dēļ Latvija tos varot zaudēt. Satiksmes ministram Reformu partijas iebildumi esot neskaidri

Aivis Ronis – Satiksmes ministrs, norāda: «Katra diena ko zaudējam un nevaram runāt ar EK par šo līdzekļu pārdali, protams, traucē plānot šo līdzekļu apguvi citos ļoti svarīgos valsts infrastruktūras objektos, man likās neskaidri un ļoti politizēti šie iebildumi.»

Premjers Valdis Dombrovskis norāda, ka Latvija arī iepriekš ir veikusi līdzekļu pārdali no dažādiem projektiem un tas ir jāsaskaņo ar Eiropas Komisiju, «šis SM un FM piedāvājums bija dot viņiem mandātu uzsākt sarunas ar EK par šo līdzekļu pārdali.»

Tikmēr Satiksmes ministrija norāda, ka Latvijai jauni vilcieni būs jāpērk neatkarīgi no tā, būs vai nebūs pieejams Eiropas finansējums. Ronis norāda, esošo derīguma termiņš beidzas pēc 7-8 gadiem, tā, ka būs vajadzīgi vilcieni, cita lieta vai nepieciešami tik daudz un vai pa ES naudu, varbūt to var izdarīt ar citu finansējumu.

Valdība pie jautājuma par līdzekļu pārdali plāno atgriezties pēc nedēļas. Pirms tam jautājumu varētu skatīt nākamās nedēļas koalīcijas padomes sēdē.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu