Maksājumu karti ikdienā izmanto 70% to lietotāju (1)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Ikdienā par pirkumiem vai pakalpojumiem pārsvarā ar maksājumu karti norēķinās 70% šo karšu lietotāju, bet pārējie 30% dod priekšroku skaidrai naudai, liecina drošu elektronisko maksājumu risinājumu izstrādātāja «Point Transaction Systems» veiktā iedzīvotāju aptauja.

Visbiežāk cilvēki skaidrā naudā norēķinās tādēļ, ka tirdzniecības vietā nav elektronisko maksājumu termināla, - tā atbildējuši 62% respondentu. 54% skaidrā naudā visbiežāk maksā gadījumos, kad pirkumu summa ir neliela.

Svarīgs ātrums

Aptuveni puse respondentu nepievērš uzmanību maksājumu pieņemšanas ierīcei jeb POS terminālim, tomēr aptaujātajiem bija viedoklis par šai ierīcei svarīgajām īpašībām. Visbiežāk minēts transakcijas ātrums - to nosaukuši 57%. Ērta tastatūra ir svarīga 31%, bet liels, izgaismots ekrāns - 29% respondentu. Tikpat daudzi minēja citas īpašības, norādot uz datu drošību, diskrētumu.

Būtiska arī izturība

Tika aptaujāti arī tirgotāji, kuriem ir veikali ar iespēju norēķināties ar karti. Arī tiem svarīgākā īpašība ir ātra transakciju apstrāde - tā atbildējuši visi respondenti. 60% respondentu kā svarīgu īpašību minēja termināļa izturīgumu, kalpošanas ilgumu, bet gandrīz trešdaļai no respondentiem svarīga ir iespēja integrēt termināli ar kasi un papildu aplikāciju iespējamība. Ērta tastatūra un izgaismots ekrāns tirgotājiem bijis mazāk nozīmīgs.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu