Ušakovs nezina, kas notiek domes pakļautības iestādē (136)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) atzina, ka vakar Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieki veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta Dzīvokļu pārvaldes vadītājas Ārijas Stabiņas kabinetā, taču nevarēja paskaidrot, kāpēc tas darīts. KNAB savā komentārā TVNET atklāj, ka kriminālprocess ierosināts saistībā ar iespējamām domes amatpersonu koruptīvām darbībām.

(Ziņa papildināta ar KNAB skaidrojumu nobeigumā.)

Ušakovs žurnālistiem stāstīja, ka pagaidām Rīgas domei plašākas informācijas par notikušo neesot, taču jau no rītdienas tiks sākts audits, lai pārbaudītu visus datus par dzīvokļa piešķiršanas procesu līdz 2009.gadam.

Visticamāk, Stabiņa ir aizturēta un viņas vietā tiks iecelts pienākumu izpildītājs.

Pārkāpumu rašanās iespējas neizprot

Rīgas mērs arī nevarēja izskaidrot, par ko tieši tiek turēta aizdomās Stabiņa, līdz ar to neesot skaidrs, kā viņa varēja apiet dzīvokļu piešķiršanas sistēmu, jo pagājušajā gadā piešķirti 2800 dzīvokļi, no tiem 150 ārpus kārtas.

Jau ziņots, ka KNAB darbinieki pirmdienas vakarā veikuši kratīšanu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentā, iepriekš apstiprināja Ušakovs.

«Jocīgi, ka tas notiek nakts melnumā, čekas stilā. Cerams, kādreiz uzzināsim iemeslu,» sacīja Ušakovs.

Kratīšanā klāt bijuši domes juristi

Kā LETA neoficiāli atzina kāda departamenta amatpersona, kratīšana notikusi Dzīvokļu pārvaldē, kuru vada Ārija Stabiņa.

Ušakova preses sekretāre Anna Kononova pastāstīja, ka kratīšanā klāt ir bijuši domes juristi.

Mājokļu un vides departaments izveidots 2009.gadā, apvienojot Komunālo un Vides departamentu, kā arī pārņemot pašvaldības aģentūras «Rīgas mājoklis» funkcijas. Departamentu vada Anatolijs Aļeksejenko (GKR).

Departamentam ir četras pamatpārvaldes - Dzīvokļu pārvalde, Apsaimniekošanas pārvalde, Vides pārvalde un Kapsētu pārvalde.

KNAB: kriminālprocess ierosināts saistībā ar iespējamo RD amatpersonu korupciju

Kā TVNET informēja KNAB pārstāvis Andris Vitenburgs, pirmdien ir ierosināts kriminālprocess saistībā ar iespējamām Rīgas domes amatpersonu koruptīvām darbībām. Patlaban šajā krimināllietā izmeklēšana notiek vairākos virzienos un tiek veiktas dažādas neatliekamās procesuālās darbības, lai iegūtu un nostiprinātu pierādījumus.

«Sabiedrība tiks informēta, tiklīdz KNAB izmeklētājs pieņems lēmumus par aizdomās turētajiem un tas netraucēs izmeklēšanas interesēm,» norāda Vitenburgs.

Komentāri (136)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu