Internetā sāk darboties Medus birža (1)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijā sākusi darboties «Medus birža». Biškopji ar tirgus placi, kas darbojas interneta vidē, saista lielas cerības un pieļauj, ka šī birža varētu kļūt par starta punktu mūsu medus eksportam, tā šo trešdien informēja LNT ziņas.

Līdz šim katrs Latvijas biškopis tikai pats zināja, cik daudz medus podu viņam ir un kur tos tirgos. Latvijas Biškopības biedrības veidotajā «Medus biržā» viss biškopju piedāvājums būs vienuviet, lai mūsu zemē savākto bišu medu vietējie vai ārvalstu pircēji varētu iegādāties arī vairumā.

Birža arī ļaušot biškopjiem izvērst savu piedāvājumu, redzot, pēc kā ir pieprasījums. Jau tagad «Medus biržā», kur šobrīd tiek piedāvātas ap 8 tonnām medus no 1,70 latiem līdz 3,50 latiem par kilogramu, tiek pieprasīts, piemēram baldriānu medus. Par to tiek solīta augsta cena - 7 lati kilogramā.

Kā vēstīja LNT ziņas, ir biškopji, kuriem ir ļoti liels medus piedāvājums. Bišu stropi tiek vesti ar visām saimēm pa dažādiem laukiem un vietām, un klientiem tiek piedāvāts pat pūpolu medus. Tiesa gan, Latvijas atzītāko medu veidu topā joprojām ir klasiskās garšas.

Lai gan labos gados Latvijā izdodas ievākt pat līdz 2 tūkstošiem tonnu medus, šis gads tādu daudzumu nesola. Bišu ienesums šovasar ir mazāks par vidējo, un īpaši nabadzīgs šogad būs liepziedu medus piedāvājums.

Skatīt pievienoto video.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu