Pavļuts: Zaļā enerģija jāatbalsta, bet tam jānotiek ekonomiski pamatotā veidā (18)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Zaļā enerģija jāatbalsta, bet tam jānotiek ekonomiski pamatotā veidā, tiekoties ar Latvijas Zaļo partiju (LZP), uzsvēris ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Ekonomikas ministrijā tikšanos novērtēja kā konstruktīvu. Tika secināts, ka Pavļuta un LZP domas sakrīt - atbalstot zaļo enerģiju, nedrīkstētu radīt nesamērīgu izmaksu slogu patērētājiem un ekonomikai kopumā.

Pārrunājot enerģētikas jautājumus, ekonomikas ministrs informēja LZP pārstāvjus par Visaginas atomelektrostacijas (AES) projekta virzību. Kā akcentēja Pavļuts, Latvija būtu ieinteresēta piedalīties projektā ar nosacījumu, ka tas būtu ekonomiski izdevīgs un apstiprinātos pieņēmumi, ka Visaginas AES saražotā elektroenerģijas cena būtu konkurētspējīga atvērtā Baltijas elektroenerģijas tirgū.

Tikšanās laikā pārrunāts turpmākais atbalsts komersantiem, kas ražo enerģiju no atjaunojamiem energoresursiem. Pavļuts norādīja, ka Ekonomikas ministrija pašlaik veic iepriekšējos gados īstenotās atbalsta politikas revīziju un izvērtējumu, lai īstenotu reformas, kas valsts atbalsta sistēmu enerģijas ražošanai padarītu no izmaksu viedokļa prognozējamāku, ilgtspējīgāku, tehnoloģiski neitrālu un mazāk izšķērdīgu no valsts atbalsta un patērētāju viedokļa.

Tāpat tikšanās laikā puses pārrunāja aktuālos jautājumus jaunā Būvniecības likumprojekta izstrādē, lielāko uzmanību pievēršot būvniecības un būvju ekspluatācijas kontroles jautājumiem - cik liela loma būvniecības kontrolē jāuzņemas pašvaldībai, kāda loma jāuzņemas augstākstāvošām kontroles institūcijām un kāda atbildība jāatstāj uz būves īpašnieka pleciem.

Sarunās no LZP puses piedalījās valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars, valdes locekle Inese Aizstrauta, līdzpriekšsēdētājs Viesturs Silenieks un Saeimas deputāts Ingmārs Līdaka.

Komentāri (18)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu