KNAB pamet priekšnieka vietnieks Vilks (34)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas darbu Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) pēc paša vēlēšanās ir pārtraucis ilggadējais biroja priekšnieka vietnieks korupcijas novēršanas jautājumos Alvis Vilks.

Vilka mobilais tālrunis šodien ir izslēgts

Kā pastāstīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs, Vilks atlūgumu bija iesniedzis 4.jūnijā, un KNAB priekšnieks piekrita viņa izteiktajam lūgumam par darba attiecību pārtraukšanu ar 8.jūniju.

Jautāts, kurš turpmāk strādās Vilka vietā, Vitenburgs atbildēja, ka, «izvērtējot konkrēto situāciju un atbilstoši birojā noteiktajai kārtībai KNAB priekšnieks pieņems lēmumu par pretendentu atlases veidu uz attiecīgo vakanto amata vietu».

Vaicāts, vai nezina, kur Vilks strādās turpmāk, Vitenburgs sacīja, ka tas jājautā viņam pašam.

Tomēr Vilka mobilais tālrunis šodien ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas, tāpēc aģentūrai ar viņu pašu sazināties pagaidām nav izdevies.

Vilks 2000.gadā ir ieguvis juridisko zinātņu maģistra diplomu Latvijas Universitātes Juridiskajā fakultātē.

Portāls «pietiek.com» pirms mēneša vēstīja, ka Vilks turpmāk varētu ieņemtu labāk apmaksātu un «mierīgāku» posteni VAS «Latvijas Gaisa satiksme», kļūstot par šī uzņēmuma Juridiskās daļas vadītāju.

«Latvijas Gaisa satiksmes» galvenais uzdevums ir nodrošināt ar aeronavigācijas pakalpojumiem visus gaisa telpas lietotājus Rīgas lidojumu informācijas rajonā.

Karjeru sācis policijā

1972.gadā dzimušais Vilks KNAB savas karjeras gaitas sāka 1992.gadā Valsts policijā, kur viņš nostrādāja desmit gadus. Pēc tam Vilks kļuva par Valsts ieņēmumu dienesta Korupcijas novēršanas kontroles daļas juristu, bet 2003.gadā viņš sāka darbu KNAB.

KNAB Vilks sākotnēji bija Valsts amatpersonu interešu konfliktu nodaļas vadītājs, pēc tam viņš tika iecelts par biroja priekšnieka vietnieku izglītības jautājumos un vairākus mēnešus pildīja KNAB vadītāja pienākumus. 2004.gada februārī Vilks kļuva par KNAB priekšnieka vietnieku korupcijas novēršanas jautājumos, pēc tam viņš vēl vairākas reizes tika iecelts par biroja priekšnieka pienākumu izpildītāju.

Pērn martā toreizējais biroja priekšnieks Normunds Vilnītis uz disciplinārlietas izmeklēšanas laiku Vilku atstādināja no amata pienākumu pildīšanas, bet maijā - atbrīvoja no priekšnieka vietnieka amata pavisam. Jau jūnijā KNAB priekšnieka pienākumu izpildītāja Juta Strīķe Vilnīša lēmumu par Vilka atbrīvošanu no amata atcēla un Vilks atgriezās KNAB.

Komentāri (34)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu