Īrijā saskata labas perspektīvas biogāzei

TVNET | FINANCENET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/net_efekt

Jaunā pētījumā atklāts, ka ar dabasgāzi, ko var ražot no zāles un sadzīves atkritumiem, varētu apsildīt apmēram 300000 māju Īrijā, ziņo Independent.ie. Bord Gais veiktais pētījums atklāj, ka, pārstrādājot atkritumus lētā, zaļā un atjaunojamā enerģijā, varētu tikt nodrošināti apmēram 7,5% no Īrijā gadā nepieciešamās dabasgāzes, ziņo baltic-ireland.ie

Biogāze tiek ražota, slēgtā vidē apstrādājot organiskos atkritumus, piemēram, zāli, organiskos atkritumus un lauksaimniecības vircu. Apstrādāto gāzi var ievadīt tieši valsts gāzes tīklā izmantošanai mājās, kā arī var izmantot kā transporta degvielu.

Pētījumā ierosinātā biometāna ražošanas nozare varētu sniegt ievērojamu ieguldījumu “zaļo tehnoloģiju” sektorā Īrijā un saražot pietiekami daudz jaudas, kas pietiktu 300 000 māju.

Šīs tehnoloģijas jau izmanto Zviedrijā, Vācijā un Dānijā, tas palīdz samazināt fosilā kurināmā importu, kā arī risināt klimata pārmaiņu problēmas.

Bord Gais pētījumā konstatēts, ka pastāv ”liels neizmantots potenciāls”, kas var tikt izmantots gāzes ražošanai. 2007.gadā valstī bija 40 miljoni tonnu bioloģiski noārdāmo atkritumu, un apmēram 3,9 miljoni hektāru zemes tiek izmantoti zāles audzēšanai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu