Ekonomiskā krīze pieprasījumu pēc koka grīdām neietekmē (7)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas koka grīdu ražotājam, māju restaurācijas uzņēmumam un Kalnciema ielas atjaunoto māju īpašniekam SIA "BC Grupa" pieprasījums pēc koka grīdām ekonomiskās krīzes ietekmē nav mainījies, intervijā biznesa portālam "Nozare.lv" pastāstīja uzņēmuma īpašnieki un brāļi - valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Dambergs un valdes loceklis Kārlis Dambergs.

"Būtībā ir tā, ka šis produkts ir specifisks, līdz ar to arī nosacīti "treknajos gados" uzņēmuma pārdošanas līkne bija visnotaļ nemainīga - arī patlaban visu laiku tā ir konstanta," atzina Mārtiņš Dambergs.

Kārlis Dambergs norāda, ka ekonomiskās krīzes ietekme bijusi jūtama attiecībā uz pasūtītājiem - uzņēmumiem, taču tā nav bijusi nozīmīga.

Uzņēmēji arī stāsta, ka savā biznesa nozarē nevar ievērojami ietekmēt cenu un izmaksu amplitūdu. "Protams, daļēji ar izmaksām ir saistītas darbinieku algas, taču, ņemot vērā, ka darbinieku mainība uzņēmumam ir izteikti neliela, tad nevarējām tās kardināli samazināt. Līdz ar to, ja klienti ekonomiskās krīzes laikā gaidīja kardinālu cenu kritumu, tad tas bija salīdzinoši neliels," piebilst Kārlis Dambergs.

Komentējot, kādēļ "BC Grupa" pērn piedzīvojusi 64% apgrozījuma kritumu, Kārlis Dambergs uzsver, ka to radījušas samazinātās īres maksas atjaunoto Kalnciema ielas ēku īrniekiem.

"Šis kritums nav saistīts ar pamatbiznesu - kokapstrādi," pauž Mārtiņš Dambergs.

Jau ziņots, ka "BC Grupa" vēlas atsākt koka grīdu eksportu, kā arī panākt, ka eksports veido vairāk nekā pusi uzņēmuma apgrozījuma.

SIA "BC Grupa" dibināta 2002.gadā. Pērn uzņēmuma apgrozījums veidoja 41 400 latus, kas ir par 64% mazāk nekā 2008.gadā, kad apgrozījums bija 116 000 latu liels.

"BC Grupa" 2009.gadā strādāja ar 24 400 latu zaudējumiem. Uzņēmums patlaban nodarbina 12 cilvēkus.

Visu interviju ar brāļiem Dambergiem lasiet biznesa portālā "Nozare.lv" sadaļā "Viedokļi, intervijas".

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu