Pēc atgriešanās no Īrijas atver veikalu bērniem (50)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: jelgavnieki.lv

Nesen atgriezušies no Īrijas, Kristīne un Jānis Baltas nolēmuši par tur nopelnīto naudu atvērt bērnu apģērbu veikalu «Hugo kids», lai arī Jelgavas vecākiem būtu pieejami augstas kvalitātes apģērbi mazajiem no Anglijas par patīkamām cenām.

Ģimene, kurā arī aug divi bērni, Latvijā atgriezusies šī gada maijā, taču drīz vien saprata, ka jelgavniekiem šāds veikals varētu būt nepieciešams.

«Arī mūs kā vecākus poļu apģērbu kvalitāte un cena neapmierina, tāpēc esam nolēmuši piedāvāt «brendu» apģērbu bērniem pārsvarā vecumā līdz trim gadiem no Anglijas, kam būs ievērojami augstāka kvalitāte par jelgavniekiem jau ierasto, kā arī pieņemama cena,» stāsta Kristīne.

Telpas Mātera ielā izvēlētas, lai ar laiku tur izveidotu arī tikšanos vietu Jelgavas māmiņām. «Sāksim ar mazumiņu, taču vēlamies iekārtot arī otru telpu, lai tur māmiņas varētu iedzert tēju un papļāpāt, piemēram, par to, kā aug viņu bērni,» par plāniem stāsta Jānis.

Savukārt Kristīne vēlas arī izglītot jaunās māmiņas: «Ja būs interese, varēsim arī pieaicināt kādu speciālistu, kas lekciju veidā palīdzētu ar padomu mammām.»

Pāris veikala telpas vēlas padarīt mājīgākas, izveidojot īpašu stendu ar bērnu fotogrāfijām. «Ja māmiņas redzēs, ka viņu bērnam pie mums nopirktais forši izskatās un sanāk smuka fotogrāfija, labprāt to izvietosim veikalā,» tā Kristīne.

Jaunajiem uzņēmējiem ir jau sadalīti pienākumi – Kristīne atbildēšot par preci un «papīru» pusi veikalā, savukārt Jānim tiks uzticēti tirdzniecības jautājumi. «Esam izpētījuši tirgu un pieprasījumu un ceram, ka viss izdosies,» tā apņēmīgie jaunā veikala īpašnieki.

Saskaroties ar uzņēmuma dibināšanu, pāris ieguvis dažādu pieredzi un iepazinis atšķirīgus cilvēkus. «Līdz šim augstskolā esmu mācījusies, kā uzņēmumu vadīt, taču ne to, kā savu biznesu var uzsākt, tāpēc priecājamies, ka mums daudzi palīdzēja ar dažādiem padomiem,» stāsta Kristīne.

Taču ar negatīvo pusi pāris saskāries, meklējot Jelgavā telpas jaunajam veikalam, jo nomas līgumos bieži slēpjoties dažādi «zemūdens akmeņi». «Saskārāmies ar to, ka cilvēki cenšas nopelnīt uz līguma laušanu. Mums būs mācība turpmāk līgumus izskatīt ļoti rūpīgi,» atzīst Jānis.

Komentāri (50)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu