Streips: Kleckins runā par lietām, no kurām neko nesajēdz (87)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Atbildot uz Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTVP) priekšsēdētāja Ābrama Kleckina kritiku par viņa raidījumu vadīšanas manieri un iespējamajiem tiesu darbiem, nosaucot viņu par "aprobežotu amerikāņu puiku", žurnālists Kārlis Streips sarunā ar TVNET norādīja, ka Kleckins runājis par lietām, no kurām viņš neko nesajēdzot.

"Esmu ļoti priecīgs, ka manos gados kāds mani uzskata par pietiekami jauneklīgu, lai sauktu mani par puiku. Paldies viņam par to," telefonsarunā ar TVNET ironiski norādīja Streips.

Aicināts komentēt Kleckina izteikumus, ka  par līdzīgu uzvedību ASV viņš "neizlīstu no tiesām", žurnālists atbildēja:

"Kādā ziņā godājamais profesors to var pierādīt? Viņš nezina ab-so-lūti neko par Amerikas Savienoto valstu tiesu sistēmu. Cilvēks vienkārši ir runājis par lietām, no kurām viņš neko nesajēdz."

Jau ziņots, ka intervijā laikrakstam "Neatkarīgā Rīta Avīze" NRTVP priekšsēdētājs Streipam veltījis skarbus izteikumus, norādot, ka viņam jāsaprot un jāpilda prasības, kādas ir šāda veida raidījumiem, pretējā gadījumā raidījumu viņš vairs vadīt nevarēs.

LTV sūdzības par Streipa darbību saņemtas vairākkārt - gan par viņa stilu un izteikumiem, vadot raidījumu "Skats no malas", gan nodrošinot tulkojumu un komentārus Eirovīzijas dziesmu konkursa translācijā. "Skats no malas" vadītājam pārmesti ne tikai nekorekti izteikumi, bet arī politiskā aģitācija.

Šī iemesla dēļ jūnija sākumā ar Streipu tikās arī LTV ģenerāldirektors Edgars Kots, kurš pēcāk gan paziņoja, ka tā bijusi darba tikšanās un "Streipa kā raidījuma vadītāja statuss nevienā brīdī nav bijis stipri apdraudēts".

Komentāri (87)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu