Turpinās izmeklēšana par Ušakova «patieso seju» (388)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Joprojām turpinās izmeklēšana kriminālprocesā par uzbrukumā cietušā žurnālista Leonīda Jākobsona elektroniskā pasta nozagšanu 2010.gadā. Policija vēl joprojām turpina izmeklēt arī Nila Ušakova (SC) e-pasta sarakstes noplūdi, kuru pērn ieguva un turpina detalizēti publiskot Jākobsonam piederošais kompromat.lv, sabiedrībai atklājot it kā plaši zināmo - «Saskaņas centrs» ir Kremļa izveidots un finansēts politiskais projekts, kuram atbalstu sniedz gan Krievijas vēstniecība, gan vairāki Kremļa rupori Latvijā, piemēram, «Pirmais Baltijas kanāls».

Jākobsonam nozagtā e-pastu sarakste

Valsts policijas preses pārstāve Sintija Virse pastāstīja, ka Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldē joprojām turpinās izmeklēšana pērn sāktajā kriminālprocesā par interneta vietnes «kompromat.lv» uzlaušanu. Kriminālprocess tika sākts pēc Jākobsona iesnieguma. Toreiz portāls uz kādu brīdi nedarbojās. Publiskojamu jaunumu šajā lietā nav, norādīja Virse.

Savukārt Drošības policijas priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa sacīja, ka turpinās izmeklēšana 2010.gadā sāktajā kriminālprocesā par, iespējams, nelikumīgi iegūtu Jākobsona elektronisko pastu. Citu informāciju Drošības policija pagaidām nesniedz.

Šo kriminālprocesu sākotnēji ierosināja Ģenerālprokuratūra pēc tam, kad saņēma materiālus no Satversmes aizsardzības biroja.

Nilam Ušakovam nozagtā e-pastu sarakste

Pēc Leonīda Jākobsona publikācijām kompromat.lv, kurās detalizēti aprakstīta gan Nila Ušakova sarakste ar Krievijas vēstniecību, gan, iespējams, nezināmas izcelsmes finanšu piesaiste partijas priekšvēlēšanu kampaņām, sašutušais «Saskaņas centra» līderis vērsās policijā.

Otras valsts valodas patriots Nils Ušakovs maldīgi uzskata, ka kaitējums amatpersonai ir svarīgāks par sabiedrības tiesībām zināt gan detaļas par viņa ciešo draudzību ar Krievijas vēstniecību, gan iespējamās norādes, ka jau kopš 2002.gada regulāri saņemtas finanses no dažādiem Kremļa subsidētiem «kultūrfondiem».

Policija Leonīda Jākobsona dzīvesvietā veica kratīšanu, un viņš tiek turēts aizdomās par korespondences, pa telekomunikāciju tīkliem pārraidāmās informācijas un citas informācijas noslēpuma pārkāpšanu. Šajā kriminālprocesā joprojām notiek izmeklēšana.

SAB: Saeimā ievēlēta partija, kas finansēta no ārvalstīm

Viena no 11.Saeimā iekļuvušajām partijām priekšvēlēšanu laikā ir saņēmusi finansējumu no ārvalstīm, kas ir aizliegts, 29.martā LTV raidījumā «Panorāma» pavēstīja Satversmes Aizsardzības biroja (SAB) vadītājs Jānis Kažociņš. Informācija nodota Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB), kurš pārbauda partiju finanses. Kažociņš neatklāja, kura no partijām vai partiju apvienībām tā ir.

«Atbilde ir - jā, mēs to atklājām. Un informācija tika pārbaudīta, tā ka informācija ir pavisam droša,» sacīja Kažociņš, atbildot uz jautājumu, vai 11.Saeimā ir ievēlēta partija, kas saņēmusi finansējumu no ārvalstīm. KNAB pagaidām klusē, jo turpinās izmeklēšana.

Lieki piebilst, ka mūsu promaskavisko partiju un organizāciju virsdiriģents Aleksandrs Vešņakovs, kurš ir Krievijas federācijas vēstnieks Latvijas republikā, uzsver, ka «Krievijai nav nekādu slēptu mērķu, jo nav tādu problēmu vai bažu, par kurām Latvijas pusei nebūtu zināms un par kurām netiktu runāts visos iespējamos dialogos.»

Neērtais Jākobsons

29.martā notika uzbrukums portāla «kompromat.lv» žurnālistam Jākobsonam, kuram savas mājas kāpņu telpā Rīgā uzbruka divi cilvēki, spārdīja ar kājām un dziļi sagrieza vaigu. Pēc nonākšanas slimnīcā viņš veltīja kritiku policijas darbam. Arī šajā kriminālprocesā joprojām notiek izmeklēšana. Viena no versijām - uzbrukums saistīts ar žurnālista profesionālo darbību.

Leonīds Jākobsons ir arī liecinieks krimināllietā, kurā par korupciju apsūdzēta toreizējā Jūrmalas prokuratūras prokurore Irina Bogdanova un uzņēmējs Boriss Rjazanskis. Šo lietu joprojām skata Rīgas Centra rajona tiesa.

Šā gada martā Jēkabsonam piederošā portāla «kompromat.lv» publikāciju redzeslokā bija arī ilggadējā Valsts ieņēmumu dienesta (VID) darbinieka, patlaban atstādinātā Finanšu ministrijas ierēdņa Vladimira Vaškeviča auto spridzināšanas lieta.

* Publikācijai izmantoti ziņu aģentūru LETA, BNS un franču laikraksta «Le Monde» materiāli

Komentāri (388)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu