Hakeri bloķējuši Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas mājaslapu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: SCANPIX/REUTERS

Hakeru grupējums «Anonymous» paziņojis, ka bloķējis pieeju Lielbritānijas Iekšlietu ministrijas mājaslapai, protestējot pret valdības īstenoto interneta uzraudzības politiku.

Pieeja ministrijas mājaslapai tika bloķēta sestdien ap plkst. 21.00 (plkst. 23.00 pēc Latvijas laika). Tā tika atjaunota svētdien plkst. 2.00, taču ap plkst. 5.00 piekļuve atkal kļuva apgrūtināta.

Vienā no hakeru paziņojumiem, kas izplatīti mikroblogu vietnē «Twitter», teikts, ka šī akcija esot protests pret «drakoniskajiem uzraudzības priekšlikumiem», taču kādā citā paziņojumā teikts, ka uzbrukumu izraisījusi Lielbritānijas pilsoņu izdošana tiesāšanai ASV.

«Twitter» izplatīti paziņojumi, kuros apgalvots, ka uzbrukumam pakļauta arī premjerministra rezidences mājaslapa, taču Daunigstrīta 10 to ir noliegusi.

Tomēr britu raidorganizācija BBC vēsta, ka zināmu laiku Daunigstrītas mājaslapa esot darbojusies lēni un saraustīti.

Šonedēļ Iekšlietu ministrija paziņoja, ka gatavojas iesniegt parlamentā likumprojektu, kas ļautu pastiprināt e-pasta kontroli.

Ministrija norāda, ka tas nepieciešams, lai uzlabotu noziedzības un terorisma apkarošanu, taču ieceres kritiķi apgalvo, ka tas esot uzbrukums privātās dzīves neaizskaramībai.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu