Bezmaksas transports skolēniem izmaksātu 3,1 miljonus (25)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai 5. līdz 12. klašu skolēnus sabiedriskajā transportā pārvadātu bez maksas, pašvaldības SIA «Rīgas satiksme» tas gadā izmaksātu apmēram 3,1 miljonu latu, informēja Rīgas domē.

No šā gada septembra līdz decembrim šim nolūkam būtu nepieciešams apmēram 1,1 miljons latu, liecina uzņēmuma veiktie aprēķini.

Jautājumu par 1. līdz 12.klašu skolēnu bezmaksas braukšanu pilsētas sabiedriskajā transportā otrdien, 10.aprīlī, izskatīs Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komiteja.

Skolēni no 1. līdz 4. klasei jau šobrīd sabiedrisko transportu izmanto bez maksas, bet pārējie tiek pārvadāti ar 50% atlaidi.

Pilsētas sabiedriskajam transportam šogad piešķirta 51 miljonu latu liela dotācija, no kuriem 47,5 miljoni ir Rīgas domes dotācija, bet 3,5 miljoni - plānotā valsts dotācija. Pašvaldības budžeta grozījumos 17.aprīlī «Rīgas satiksmei» budžeta deficīta segšanai plānots piešķirt papildus 2,5 miljonus latu.

Komentāri (25)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu