RD budžeta deficītu plāno palielināt par 21,4 miljoniem latu (14)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgas dome (RD) pašvaldības 2012.gada budžeta grozījumos deficītu plāno palielināt par 21,4 miljoniem latu – līdz 56 miljoniem latu, liecina budžeta grozījumu projekts, ko nākamnedēļ, 11.aprīlī, izskatīs RD Finanšu un administrācijas lietu komiteja.

Plānots, ka grozījumos pašvaldības budžeta ieņēmumi tiks palielināti par 7,5 miljoniem latu un tādējādi sasniegs 439 miljonus latu, bet pašvaldības izdevumus iecerēts palielināt par 28,9 miljoniem latu – līdz 495,1 miljonam latu.

Pamatbudžeta ieņēmumi tiks palielināti par 6,5 miljoniem latu, ko veido ieņēmumu pieaugums no nodokļiem – lielākoties iedzīvotāju ienākuma nodokļa 5,2 miljonu latu apmērā. Savukārt speciālā budžeta ieņēmumi tiks palielināti par vienu miljonu latu, ko veido ziedojumi un dāvinājumi.

Savukārt RD pamatbudžeta izdevumus grozījumos palielinās par 27,8 miljoniem latu – par 19,1 miljonu latu tiks palielināti kapitālie izdevumi, tostarp par 12,2 miljoniem latu – izdevumi investīciju programmai, uzturēšanas izdevumi pieaugs par 8,7 miljoniem latu. Bet speciālā budžeta izdevumus iecerēts palielināt par 1,1 miljonu latu.

Grozījumos pamatbudžeta deficīts tiks palielināts par 21,3 miljoniem latu – līdz 55,9 miljoniem latu, bet speciālā budžeta deficīts tiks palielināts par 100,6 tūkstošiem latu – līdz 116,4 tūkstošiem latu.

Grozījumos paredzēts piešķirt papildu dotāciju Rīgas pašvaldības uzņēmumam «Rīgas satiksme» (RS) 2,896 miljonu latu apmērā, un tādējādi šogad pēc grozījumu veikšanas RS no pašvaldības dotācijā būs saņēmusi 53,9 miljonus latu zaudējumu segšanai par sniegtajiem sabiedriskā transporta pakalpojumiem.

Savukārt mērķdotācijās pašvaldības autoceļiem un ielām tiks piešķirs papildu viens miljons latu. Papildu dotācija 400 tūkstošu latu apmērā tiks arī «Rīgas mežiem», kā arī «Rīgas gaismai» piešķirs finansējumu 521 tūkstoša latu apmērā. Investīciju programmas realizācijai budžeta grozījumos iecerēts papildus piešķirt 12,2 miljonus latu, līdz ar to programmas kopējais finansējums šogad būs 28,8 miljoni latu.

Grozījumos papildu finansējums tiks piešķirts arī RD Izglītības, kultūras un sporta departamenta pārziņā esošajām programmām – 3,4 miljonu latu apmērā, savukārt RD Labklājības departamenta pārziņā esošajām programmām grozījumos papildus piešķirs 121,4 tūkstošus latu.

Jau vēstīts, ka šogad marta beigās Rīgas budžeta izpilde ir bijusi lielāka, nekā plānots, un pašlaik budžeta pārpalikums ir 11,9 miljoni latu.

Rīgas pašvaldības 2012.gada budžetā gada sākumā bija paredzēts deficīts 34,626 miljonu latu jeb 8% apmērā no budžeta ieņēmumiem. Izdevumi tika plānoti 466,2 miljonu latu apmērā, bet ieņēmumi – 431,6 miljoni latu.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu