Katrai krāsai ir sava nozīme (8)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.flickr.com

Izvēloties konkrētas krāsas, mēs sūtām signālus apkārtējiem – par savu noskaņojumu, plāniem, vēlmēm. Ja vēlies gūt panākumus, tev nepieciešams apgūt šo krāsu valodu un izmantot to, lai sasniegtu savus mērķus.

Pelēkā krāsa parasti tiek uztverta kā garlaicīga. “Pelēkā pele”, “pelēka diena” - tu no tām negaidi neko interesantu, bet arī briesmas nesaskati. Tieši to arī var izmantot. Pelēkā krāsa izcels tavu neitrālo nostāju, agresijas trūkumu, bet kopā ar bāli rozā krāsu radīs pozitīvu efektu. Tas var noderēt smagās pārrunās. Ja vēlies piešķirt tēlam vairāk enerģijas, kā kompanjonu izvēlies sarkano krāsu.

Melnā krāsa – daudzi dizaineri to raksturo ka krāsas noliegumu, bet daži to vispār izslēguši no savas garderobes. Bet mēs neaicinām rīkoties tik radikāli, jo melnā ir ļoti ērta krāsa, un viens no galvenajiem noteikumiem ir – ja nezini, ko vilkt mugurā, velc kaut ko melnu! Šai krāsai ir ļoti daudz toņu, kurus izmantojot, var izvairīties no sēru efekta.

Baltā krāsa visbiežāk saistās ar nevainību un vienkāršību. Noteiktos apstākļos tā tiešām arī ir, bet kopā ar nosauļotu ādu šī krāsa izskatās ļoti seksuāli, bet komplektā ar melno krāsu ir lietišķās garderobes pamats. Padoms: samaini vietām balto augšu un melno apakšu, efekts būs negaidīts!

Rozā krāsa – laikam neviena cita krāsa nav tik daudz diskreditēta. Neitrālākais šīs krāsas raksturojums – vieglprātīga. Patiešān, nevajadzētu doties uz pārrunām rozā kostīmā, bet ap kaklu apsiets lakatiņš būs ļoti piemērots. Brunetes var atļauties piesātinātākus toņus, blondīnes – maigus, rudmatēm piestāvēs tonis, kas robežojas starp rozā un oranžo. Rozā krāsa var “atšķaidīt” pelēkās, melnās un zilās krāsas nopietnību, tā atsvaidzina, rada viegluma sajūtu.

Zilā krāsa saistās ar mieru, nopietnību, pārliecību par sevi. Šķiet, ka tas varētu būt optimālais variants darījumu tikšanās reizēm, bet tā nebūt nav. Šo krāsu bieži vien izmanto uniformās un spectērpos, tāpēc cilvēks zilās drēbēs izskatās mazliet bezpersoniski. Šai krāsai kā nevienai citai nepieciešams izmantot kvalitatīvus materiālus un košus akcentus.

Sarkanā ir viena no nedaudzām krāsām, kuras dažādās kultūrās tiek uztverta līdzīgi. Tā ir kaisle, enerģija, dzīves spēks, siltums, uguns. Lietišķā etiķete aicina pret šo krāsu izturēties uzmanīgi – tā ir pārāk emocionāla. Kostīmam labāk izvēlēties dziļus vīna toņus, košāki toņi ir pieļaujami aksesuāros vai kopā ar mirīgām un gaišām krāsām.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu