«Al Qaeda» uzņemas atbildību par uzbrukumu Jemenas dienvidos

LETA/REUTERS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskā teroristu organizācija «Al Qaeda» sestdien uzņēmās atbildību par spridzinātāja pašnāvnieka uzbrukumu Jemenas dienvidos, kurā gāja bojā vismaz 26 cilvēlki.

Ar sprāgstvielām pildīta automašīna sestdien eksplodēja, kad tā bija ceļā uz prezidenta pili Jemenas dienvidu provinces Hadramutas pilsētā Mukullā, kas gan atrodas tālu no galvaspilsētas Sanas, kur šajā dienā svinīgo zvērestu deva jaunievēlētais prezidents Abdrabuhs Mansurs Hadi.

""Al Qaeda" ir atbildīga par pašnāvnieka spridzinātāja uzbrukumu Mukullā, kas bija atriebība par Republikāņu gvardes noziegumiem," aģentūrai "Reuters" paziņoja ar teroristiem saistīts avots.

Pēc svinīgā zvēresta došanas Hadi teica uzrunu tautai, kurā solīja sākt dialogu ar visiem politiskajiem spēkiem, atjaunot valstī drošību, "bez kuras nav iespējama ekonomiskā attīstība" un nav iespējams "turpināt cīņu pret "Al Qaeda".

"Al Qaeda " ekstrēmisti ir ieņēmuši teritorijas Jemenas dienvidos, izmantojot mēnešiem ilgu politisko nestabilitāti valstī.

Saūda Arābija un ASV, kas abas ir starptautiskās teroristu organizācijas "Al Qaeda" Jemenas atzara mērķis, paudušas cerību, ka vēlēšanas veicinās nestabilitātes valstī izbeigšanos.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu