Eiro kurss nokrītas zem 1,19 dolāriem (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Eiro kurss attiecībā pret ASV dolāru pirmdien samazinājās līdz zemākajam līmenim kopš 2006.gada marta, kas galvenokārt skaidrojams ar bažām, ka Eiropas finanšu problēmas varētu būt skārušas arī Ungāriju.

Eiro kurss pret dolāru pirmdien tirdzniecībā Āzijā uz brīdi nokritās līdz 1,1876 dolāriem, pirms atkal nedaudz palielinājās līdz 1,1906 dolāriem, salīdzinot ar 1,1967 dolāriem biržas slēgšanas brīdī piektdien.

Eiro vērtība pirmdien samazinājās arī attiecībā pret Japānas jenu, nokrītoties līdz 108,75 jenām salīdzinājumā ar 109,9 jenām piektdien. Eiro kurss pret jenu pirmdien uz brīdi arī samazinājās līdz 108,7 jenām, reģistrējot zemāko līmeni vairāk nekā astoņu gadu laikā.

Kritumu finanšu tirgos galvenokārt izraisīja Ungārijas premjerministra Viktora Orbana preses sekretāra pagājušajā nedēļā paustie izteikumi, valsts finanšu situāciju salīdzinot ar Grieķijas problēmām.

Investori uztraucas, ka Ungārija varētu atkal būt nokļuvusi finanšu problēmās.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu