"Ārsti palikuši tik nekaunīgi, ka neoperē, pirms nav samaksāts" (400)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Snapshots

Kā notiek kukuļu došana ārstiem? Dakteri prasa vai arī pacienti paši labprātīgi tos piedāvā? Portāla TVNET un "Snapshots" aptaujā cilvēki pastāstījuši par abiem gadījumiem. Daļa aptaujāto atzīst, ka aploksnē naudu dakteriem dod labprātīgi, bet citi kukuļošanu nosoda un kritizē ārstus, kas kukuļus pieņem. Kāds ir Tavs viedoklis?

Daļa aptaujāto uzskata, ka naudas došana ārstiem ir vienkārši pateicība, un viņi paši to nereti iniciē: "Esmu pateikusies, bet nekad neviens to no manis nav prasījis vai spiedis - drīzāk ir centušies izvairīties."

Līdzīgās domās ir vēl kāds cits aptaujātais: "Daru to labprātīgi, neviens ārsts nav ne prasījis, ne devis mājienus."

Cilvēki, atzīstot maksāšanu dakteriem, vienlaikus to neuzskata par kukuļdošanu:

Pāris reizes esmu maksājusi, lai pateiktos par darbu. Neuzskatu to par kukuļdošanu.

Kukulis - vienīgais veids, lai saņemtu palīdzību?

Savukārt citiem ir krasi atšķirīgs viedoklis par kukuļdošanu ārstiem – daļa cilvēku uzskata, ka šādas pretlikumīgas darbības nav atbalstāmas, tomēr zina, ka dažreiz tas ir vienīgais veids, kā saņemt pienācīgu aprūpi.

"Jā, bet neesmu to maksājusi, bet acīs pateikusi, ka viņa pienākums ir palīdzēt cilvēkam. Vai ziņošu par kukuļa pieprasīšanu," atzina kāds aptaujas dalībieks.

Cits respondents pauda šādu viedokli:

Ārsti palikuši tik nekaunīgi, ka operācijas neveic, pirms nav samaksāta zināma summa.

Kopumā tā sistēma ir kļuvusi patvaļīga." Līdzīgi domā arī kāds cits cilvēks: "Būtu negodīgi to noliegt."

Portāla TVNET un "Snapshots" interneta aptauja notika šonedēļ, un tajā piedalījās aptuveni 900 cilvēku. Aptaujas rezultātus lielākā izmērā varat aplūkot raksta Resursos.

Foto: Snapshots
Komentāri (400)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu