Hitleru vairs nedrīkstēs parodēt? (81)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Wikipedia

Kā liecina kino izplatītāja “Constantin Film” nesenie centieni dzēst visus “Youtube” ar autortiesībām neaizsargātos video, tostarp parodijas, tagad, gluži kā pašu Muhamedu, arī Vācijas diktatoru Ādolfu Hitleru būs aizliegts izsmiet. Viņam 20. aprīlī aizvadīta dzimšanas diena.

Internetā ir neskaitāmi daudz parodiju par pasaules diktatoriem, īpaši nacistu līderi Hitleru, kā piemēru minot 2004. gada filmas “Downfall” epizodi, kurā saniknotais armijas galva pārdzīvo krievu karaspēka tuvošanos Berlīnei. “Youtube” vietnē entuziasti šiem kadriem pievienojuši dažādus subtitrus ar tekstu, kas nebūt nesaskan ar scenārijā iecerēto. Rezultāts ir visai amizants.

Tēmas parodiju autori izvēlas visdažādākās. Sākot no “xBox” videospēļu peripetijām līdz dziedātāja Maikla Džeksona nāvei.

Diemžēl, kā atzīst digitālā satura tiesību aizstāvji “Electronic Frontier Foundation” (EFF), kas paši veidojuši joku video par fīreru, iespējams, viens no spilgtākajiem pēdējā gadu desmita jokiem nu tiks dzēsts, vismaz no “Youtube” vietnes noteikti.

Interneta satura filtrēšanas sistēma “Content I.D.” pieļauj autortiesību īpašniekam izņemt jebkuru video, kas satur tam piederošu materiālu, ja tas netiek izmantots atbilstoši noteikumiem. Tieši to arī ir sākuši darīt “Constantin Film”, deaktivējot vairumu joku video.

Starp citu, visiem interesentiem iesaku noskatīties TV šova "South Park" 14. aprīļa sēriju "200", kas tiešām lieliski ironizē atšķirīgos viedokļus par komēdiju demokrātiskā valstī (skat. resursos).

Hitler, as "Downfall producer" orders a DMCA takedown from Brad Templeton on Vimeo.

Komentāri (81)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu