Gaisa telpu virs Latvijas slēdz līdz svētdienas plkst.15 (88)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Gaisa telpa virs Latvijas Īslandes vulkāna izvirduma pelnu mākoņa dēļ būs slēgta vismaz līdz šodienas, 18.aprīļa, plkst.15, kas nozīmē, ka joprojām aizliegti visi lidojumi no lidostas "Rīga", norāda Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs.

Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.
Video vairs nav pieejams. Video vairs nav pieejams.

Kā liecina Eiropas meteorologu prognozes, šādi traucējumi, visticamāk, varētu saglabāties līdz nākamās nedēļas vidum - trešdienai, ceturtdienai.

Pēc Gorodcova teiktā, zinātnieki izpētījuši, ka vulkāna darbība turpināsies vēl vismaz 3-4 dienas, veidojot jaunus putekļu mākoņus. Arī vēja virziens pašlaik nav mainījies, līdz ar to vulkāna izmeši tiek nesti Eiropas virzienā, klājot nu jau lielāko daļu Eiropas, tie sasnieguši arī Krieviju, Ukrainu.

Kā sacīja Gorodcovs, putekļu mākoņa augšējais slānis, kas virs Latvijas atradās 6-11 km augstumā, ir izklīdis, savukārt putekļi, kas virs Latvijas atrodas līdz 6 km augstumā, veido savdabīgu gredzenu, šie putekļi ir ļoti blīvi.

Viņš informēja, ka atsevišķas Eiropas aviokompānijas šodien plāno veikt testa lidojumus zemā augstumā, lidojot bez pasažieriem, lai izvērtētu kaitējumu, ko šie putekļi var nodarīt lidmašīnām. Latvijas lidsabiedrības šādus eksperimentus neveiks.

Gorodcova rīcībā ir informācija: ja šis haoss turpināsies vēl kādu laiku, dažas lidsabiedrības jau sākušas apsvērt iespēju samazināt darbiniekiem algas.

Kā ziņots, vakar Īslandes vulkāna pelnu mākoņi virzījās Austrumu virzienā un kopumā Eiropā gaisa satiksme bija slēgta 24 valstīs.

Komentāri (88)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu