Lidojumi no Rīgas nenotiks visu dienu (267)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskajā lidostā "Rīga" gaisa satiksme komerciālajiem regulārajiem reisiem būs slēgta vismaz līdz plkst.13, bet pašreizējās prognozes liecina, ka, visticamāk, lidojumi nenotiks visu dienu, sacīja lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts. "airBaltic" ir atcēlusi visus šodien līdz pusnaktij paredzētos lidojumus no Rīgas.

Papildināts ar informāciju no "airBaltic"

Saskaņā ar Mārtiņa Langrāta teikto, ne tikai virs Latvijas, bet visā Eiropā ir slēgta gaisa satiksme, bet patlaban vulkāna izvirdumu pelnu mākonis virzās jau austrumu virzienā un attiecīgi arī Krievijā jau esot noteikti gaisa satiksmes ierobežojumi.

"Ja arī pie mums notiks brīnums un lidojumus varēs atsākt, nekur nemaz nevarēs aizlidot," pieļāva Langrāts.

Viņš pastāstīja, ka lidostās vairs neveidojas garas rindas un nakti lidostā pavadīja pavisam neliels cilvēku skaits.

"Cilvēki ir situāciju pieņēmuši un tie, kuriem nav jāsteidzas, turpina pavadīt skaistas dienas Latvijā, bet tie, kuriem bija steidzamas darīšanas, visticamāk, ir izvēlējušies citus transporta veidus," pauda lidostas pārstāvis.

Vienlaikus viņš norādīja, ka lielākā daļa no tiem cilvēkiem, kas uzturējās lidostā, bija tie, kas vēlējās samainīt savas lidojumu biļetes uz citu laiku.

"airBaltic" cer uz labākiem laika apstākļiem

"airBaltic" Korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags norāda, ka daži lidojumi joprojām netiek atcelti, jo "mēs ceram, ka gaisa telpa tiks atvērta un mēs varēsim nogādāt lidostās gaidošos pasažierus mājās. Tomēr mēs brīdinām, ka varam būt spiesti atcelt arī šos lidojumus, ja apstākļi neuzlabosies un gaisa telpa paliks slēgta."

"airBaltic" brīdina pasažierus, ka lidojumi, iespējams, tiks atcelti arī pēc plkst. 24. Atcelti arī visi "airBaltic" lidojumi no lidostām Eiropā, Skandināvijā, Tuvajos Austrumos un NVS valstīs.

Mēs darīsim visu iespējamo, lai palīdzētu pasažieriem, kuri atrodas pelnu mākoņa ietekmētajās lidostās. Kompānija aicina pasažierus pārbaudīt informāciju par ielidojošiem un izlidojošiem reisiem "airBaltic" mājas lapā "www.airBaltic.com", aviokompānijas "Facebook" un "Twitter" profilos vai arī zvanot uz lidostu pirms došanās turp. Pašlaik vairāk nekā 30 000 "airBaltic" klientu izvēlējušies sekot aktualitātēm šajos profilos, lai saņemtu jaunāko informāciju no lidostām.

"airBaltic" nodrošina tiešos lidojumus no Rīgas uz 80 galamērķiem Eiropā, Skandināvijā, NVS un Tuvajos Austrumos.

Pasažieri, kuri bija rezervējuši aviobiļetes uz kādu no atceltajiem lidojumiem, var izmantot nākamo pieejamo lidojumu bez papildu samaksas (ja lidojums ir pārcelts līdz 2010.gada 31.maijam), vai arī saņemt pilnu aviobiļetes cenas atmaksu jebkurā "airBaltic" biļešu kasē, tūrisma aģentūrā, kur biļete nopirkta, vai arī zvanot vai nosūtot e-pastu "airBaltic" biļešu rezervācijas centram.

Ja izrādās, ka atcelto lidojumu dēļ jūsu ceļojums vairs nav aktuāls un nav nepieciešams lidot ar nākamo reisu, lidojuma maiņa vai kompensācijas saņemšana no "airBaltic" nav jākārto nekavējoties - to var izdarīt arī vēlāk, izvairoties no rindām. "airBaltic" tādējādi varētu sniegt palīdzību tiem pasažieriem, kuriem tā ir akūti nepieciešama.

"airBaltic" arī apmaksās pirmo nakti viesnīcā pasažieriem, kuri spiesti gaidīt lidostās ārpus savas dzīvesvietas valsts. "airBaltic" sniegs nepieciešamo palīdzību pasažieriem, lai rezervētu vietas viesnīcās turpmākajām naktīm. "airBaltic" aicina ceļojuma apdrošināšanas polišu turētājus sazināties ar saviem apdrošinātājiem par iespējamām kompensācijām.

Tā kā no lidostā Rīga ik dienu ielido vai izlido aptuveni 150 - 200 reisi, tad patlaban atcelto reisu skaits varētu jau būs pārsniedzis 400, bet gaisa satiksmes ierobežojumi ir ietekmējuši vairākus tūkstošus cilvēku.

Komentāri (267)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu