Jauna "Google Docs" paaudze (6)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Līdz ar uzņēmēju konferenci “Atmosphere 2010”, kas vakar aizvadīta Kalifornijā, kompānija “Google” lietotājiem piedāvā uzlabotu dokumentu aplikāciju komplekta “Google Docs” versiju.

Jaunajā versijā tagad iespējams precīzāk konkretizēt lappuses malas (margin ruler), kārtot tekstu ar aizzīmēm (bullets) vai cipariem, kā arī ērtāk un ātrāk dokumentam pievienot attēlus.

Uzlabotas ir arī elektroniskās tabulas (spreadsheet), kurām pievienota formulu izvēlne (formula editing bar), teksta atmiņa (cell auto-complete) un ailes pārvietošanas opcija (drag-and-drop columns). Arī faila saglabāšana ir daudz precīzāka, nebaidoties par nevēlamām formāta un stila izmaiņām.

Tiešsaistes “mākoņa” programmatūra, kas, pateicoties “JavaScript” uzlabojumiem, tagad darbojas krietni ātrāk, ļauj vienlaicīgi strādāt 50 cilvēkiem. Veiktās izmaiņas, protams, ir skaidri redzamas visiem lietotājiem.

Neslēpšu, ka arī es bieži izmantoju "Google Docs" priekšrocības, gan veicot piezīmes, gan aprēķinot ikdienā plānotos izdevumus.  Rezultāts līdz šim nav pievīlis.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu